Dropkick Murphys se vraćaju novim albumom ‘This Machine Still Kills Fascists’

Album nastao na tekstovima slavnog kantautora Woodyja Guthrieja najavljuju singlom ‘Two 6’s Upside Down’.

Dropkick Murphys (foto: Promo)

Dropkick Murphys su objavili singl i video za “Two 6’s Upside Down” s njihovog nadolazećeg albuma “This Machine Still Kills Fascists” koji će biti objavljen digitalno i na CD-u 30. rujna, dok će vinilno izdanje uslijediti u studenom. Ovaj album razlikuje se od svega što su do sad radili jer je u pitanju cijeli album pjesama koje oživljavaju riječi Woodyja Guthrieja.

“Two 6’s Upside Down” jadikovka je jadnog kockara, preplavljena ljubavlju i gubitkom, ubojstvom i kaznom. Osnivač Dropkick Murphysa Ken Casey objašnjava: “Pjesma je akustična, ali je ipak snažna. Napeta je i stihovi su prijeteći. Samo smo htjeli pokazati da će ovaj album, iako je akustičan, ipak biti vatren.”

Album je snimljen u Church studiju u Tulsi samo nekoliko minuta od rodne kuće Woodyja Guthrieja i modernog Woody Guthrie centra. Povijesni studio osnovao je Leon Russell na izvornoj lokaciji legendarnog Shelter Recordsa. Tijekom snimanja bend je posjećivao Woodyjev rodni grad Okemah i hodao istim ulicama kojima je hodao Woody. Povlačenje u Woodyjevu rodnu državu Oklahomu radi snimanja albuma imalo je snažan učinak na bend i kreativni proces iza ovih pjesama. U konačnici, Dropkick Murphys su imali toliko materijala temeljenog na Woodyjevim dirljivim tekstovima da su snimili dva albuma, pa je drugi dio tako planiran za sljedeću godinu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X