Duff McKagan iz Guns N’ Roses tvrdi da je pivo iz ‘The Simpsons’ nazvano po njemu

‘Neću ih tražiti novac’, kaže.

Duff McKagan (foto: Raph_PH / Wikipedia)

Duff McKagan, basist Guns N’ Rosesa tvrdi da su “The Simpsons” nazvali Duff Beer po njemu.

Roker je prvi put iznio tu tvrdnju u svojoj autobiografiji iz 2011., “It’s So Easy and Other Lies”, navodeći da ga je “produkcijska tvrtka koja radi na novoj animiranoj seriji” kontaktirala 1988./89. da ga pita mogu li koristiti ime ‘Duff ‘ za brend piva u emisiji”, zahvaljujući njegovoj reputaciji “velikog pijanca”.

Vjerujući da se radi o niskobudžetnom animacijskom projektu, McKagan se nasmijao na zahtjev i rekao “nema problema”. Međutim, počeo je primjećivati ​​kada je Duff postao sastavni dio serije, a roba se počela pojavljivati ​​diljem svijeta. Brojni scenaristi serije su nakon toga izjavili da je basistova tvrdnja neistinita.

U novom intervjuu za Stereogum, McKagana su još jednom pitali o Simpsonima, a on je ponovio svoj stav o priči, dodavši da je on samoproglašeni “Kralj piva”, te da je na pozornici čak nosio Budweiserov remen s tim motom.

“Dakle, bio sam Duff, kralj piva. To je bilo 1988., 1989. i sjećam se da su me iz uprave nazvali i rekli da neki umjetnički crtani film želi koristiti moje ime za pivo. Nisam znao za brendiranje ili nešto slično, serija je uzela maha. A onda su počeli prodavati robu i slično. Nikad ih nisam tužio. Vjerojatno je poslovno pametno od njih reći da to nije istina, ali vidite kad su počeli s “King of Beers”, a ja sam remen s tim natpisom nosio cijelo vrijeme.”

Kada je novinar sugerirao da bi tvorci serije to trebali priznati, McKagan je odgovorio: “Trebali bi. Ali neću od njih tražiti novac.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X