Noel Gallagher misli da je ‘Definitley Maybe’ bio posljednji veliki punk album

‘Čuo bih Blur ili Pulp ili Suede na radiju i pomislio — jebeš te idiote.’

Noel Gallagher (foto: Batiste Safont / Wikipedia))

Noel Gallagher osvrnuo se na eru koja je prethodila Oasisovom debitantskom albumu “Definitely Maybe” iz 1994. dok je odbacio britpop suvremenike benda kao što su Blur, Pulp i The Stone Roses u novom intervjuu za Mojo.

“Uvijek smo imali nepokolebljivo samopouzdanje u Oasisu,” rekao je. “Svi koji su čuli demo snimke onoga što će postati ‘Definitely Maybe’ bili su izbezumljeni, pa smo samo htjeli iskoristiti trenutak. Pričali smo među sobom nekoliko godina i kad je došlo do toga, bili smo spremni.”

“Prije nego što je ‘Definitely Maybe’ izašao, naši su nas singlovi doveli na najbolju poziciju na Grand Prixu. Imali smo najbolji auto, bili smo najbolji vozači, i ubrzavali smo čekajući da se upali zeleno svjetlo i jebeno uništili sve. Išli smo po cijeloj zemlji i svima govorili da smo najbolja stvar još od The Beatlesa, pa smo im željeli dati do znanja oko čega je to frka.”

“Definitely Maybe je bio posljednji veliki punk album u mnogim aspektima,” izjavio je. “Bili smo punk bend s melodijama Beatlesa. Nismo imali efekte, jedva nešto od opreme, samo gomilu stava, 12 limenki Red Stripea i ambiciju. Ako slušate to i ‘Never Mind The Bollocks’ [Sex Pistolsa], prilično su slični. Taj je album bio o tjeskobi tinejdžerske dobi 1977. godine. Premotajmo u 1994. godinu, i ‘Definitely Maybe’ govori o slavi tinejdžerske dobi.”

Na drugom mjestu, Gallagher je neštedimice procijenio britansku glazbenu scenu u vrijeme dolaska benda, rekavši: “Čuo bih Blur ili Pulp ili Suede na radiju i pomislio – jebeš te idiote.” Malo je popustio rekavši da je “to bilo nevjerojatno vrijeme za indie glazbu”, ali Oasis je bio “spreman svakoga zbrisati. Mislio sam da su Blur, Pulp, The Stone Roses, The La’s, tko god, bili sjajni ljudi i imali su jednu ili dvije sjajne pjesme, ali mi smo ih imali dvanaest. Koliko god oni bili glasni, mi smo bili glasniji. Koliko god oni bili brzi, mi smo bili brži. Koliko god dobri bili, nadmašili bismo ih. Svi su bili sjajni bendovi, ali mi smo bili bolji.”

Obožavatelji koji se nadaju ponovnom pokretanju Oasisa morat će nastaviti čekati nakon što su se glasine o ponovnom okupljanju braće Gallagher ranije ove godine pokazale lažnima. U međuvremenu, stariji Gallagher je zaokupljen svojom solo grupom Noel Gallagher’s High Flying Birds, koja je u lipnju objavila svoj četvrti album, “Council Skies”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X