Duhovno nadahnuti Krankšvester predstavili novi singl i spot ‘Slava’

Nakon što su nanizali seriju višemilijunskih hitova sa svog četvrtog albuma (‘Gaber’, ‘Zli Kurac’, ‘Dubai’, ‘Šta ti znaš o tome’, ‘Retardirana’), napunili zagrebački Dom sportova te obišli gomilu gradova i festivala, ekscentričan dvojac Krankšvester izbacio je novi singl i spot ‘Slava’, pred Uskrs i mjesec dana prije nastupa na Sea Staru u Umagu. Ono što je unazad dvije godine u publici izazivala ultimativna party himna „Gaber“, do otvorenja festivala 24. svibnja s lakoćom bi mogla postati „Slava“ koja već prvi dan hvata opasne brojke pregleda i shareova na društvenim mrežama u svom jurišu na pravu viralnu eksploziju.

Kranšvester ‘Slava’

S obzirom da su u vjersku tematiku dosad ulazili samo ovlaš, „Slava“ je odmak od njihovog prepoznatljivog rukopisa, ujedno i „vjerojatno prva kršćanska hard bass pjesma” kako ju sami opisuju. Veliki stilski zaokret objasnili su riječima: “Načuli smo da je repanje o vjeri in pa smo odlučili slijediti taj trend i provjeriti ima li novca u eksploataciji religije ili je to nešto od čega se mogu financijski okoristiti samo popovi koji sišu tu proračunsku sisu”. U spotu koji je režirao Marko Dalić iz Red EyeVisiona pojavljuju se likovi Marije i Isusa, a osim vjerskih, video obiluje brojnim glazbenim i filmskim referencama poput one na kultni Kubrickov film „Paklena naranča“.

Namjerno tempiran izlazak tik prije Uskrsa već je djelomično prepoznat kao provokacija, no Sett i 3ki Stil poručuju: “Ne, ovo nije provokacija niti nam je namjera vrijeđati vjernike, a ako se netko uvrijedi, nek’ se jebe. Ovo je samo pjesma o Isusu i ništa više od toga. Isus je javno dobro i nije u redu da ga privatiziraju samo oni koji ga koriste za promicanje vlastitih ciljeva. Mi smo ga nakratko posudili i širimo poruke mira i ljubavi. Kao i inače. A oni koji u ovome vide sprdačinu, također bi trebali kulturno odjebati jer ovo što smo mi napravili je samo pjesma“.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X