Duhovno nadahnuti Krankšvester predstavili novi singl i spot ‘Slava’

Nakon što su nanizali seriju višemilijunskih hitova sa svog četvrtog albuma (‘Gaber’, ‘Zli Kurac’, ‘Dubai’, ‘Šta ti znaš o tome’, ‘Retardirana’), napunili zagrebački Dom sportova te obišli gomilu gradova i festivala, ekscentričan dvojac Krankšvester izbacio je novi singl i spot ‘Slava’, pred Uskrs i mjesec dana prije nastupa na Sea Staru u Umagu. Ono što je unazad dvije godine u publici izazivala ultimativna party himna „Gaber“, do otvorenja festivala 24. svibnja s lakoćom bi mogla postati „Slava“ koja već prvi dan hvata opasne brojke pregleda i shareova na društvenim mrežama u svom jurišu na pravu viralnu eksploziju.

Kranšvester ‘Slava’

S obzirom da su u vjersku tematiku dosad ulazili samo ovlaš, „Slava“ je odmak od njihovog prepoznatljivog rukopisa, ujedno i „vjerojatno prva kršćanska hard bass pjesma” kako ju sami opisuju. Veliki stilski zaokret objasnili su riječima: “Načuli smo da je repanje o vjeri in pa smo odlučili slijediti taj trend i provjeriti ima li novca u eksploataciji religije ili je to nešto od čega se mogu financijski okoristiti samo popovi koji sišu tu proračunsku sisu”. U spotu koji je režirao Marko Dalić iz Red EyeVisiona pojavljuju se likovi Marije i Isusa, a osim vjerskih, video obiluje brojnim glazbenim i filmskim referencama poput one na kultni Kubrickov film „Paklena naranča“.

Namjerno tempiran izlazak tik prije Uskrsa već je djelomično prepoznat kao provokacija, no Sett i 3ki Stil poručuju: “Ne, ovo nije provokacija niti nam je namjera vrijeđati vjernike, a ako se netko uvrijedi, nek’ se jebe. Ovo je samo pjesma o Isusu i ništa više od toga. Isus je javno dobro i nije u redu da ga privatiziraju samo oni koji ga koriste za promicanje vlastitih ciljeva. Mi smo ga nakratko posudili i širimo poruke mira i ljubavi. Kao i inače. A oni koji u ovome vide sprdačinu, također bi trebali kulturno odjebati jer ovo što smo mi napravili je samo pjesma“.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X