Dunja Knebl u ‘Nevidljivima uživo’

Nina Violić i Filip Šovagović nastavljaju s upoznavanjem domaće glazbene scene.

Dunja Knebl i Kolorira (Foto: Mladen Pobi)
Dunja Knebl i Kolorira (Foto: Mladen Pobi)

U najnovijoj epizodi emisije “Nevidljivi uživo” na YouTube kanalu VIDA, voditelji Nina Violić i Filip Šovagović ugostili su Dunju Knebl.

Dunja Knebl je jedna od najvažnijih hrvatskih etno glazbenica i osoba koja već desetljećima neumorno promovira domaću (i ne samo domaću) tradicijsku baštinu. Pjevanjem se profesionalno počela baviti tek u svojim četrdesetima i od tada je snimila preko dvadeset albuma, zapaženih u inozemstvu.

U svom radu surađuje s brojim cijenjenim muzičarima, a u posljednje vrijeme ponajviše sa Zoranom Majstorovićem, multiinstrumentalistom koji se bavi jazzom i world music glazbom, svirajući na velikom broju egzotičnih instrumenata iz svih krajeva svijeta.

Londonsko izdanje WORLD MUSIC The Rough Guide (VOLUME I) iz 1999. preporučuje upravo Dunjin album Iz globline srca za upoznavanje s etno-glazbom Hrvatske. Album “Tamo doli” odlično je ocijenjen od strane domaćih kritičara, a dobio je i pohvalne ocjene u engleskim časopisima “fRoots” i “Songlines”, te je 2 mjeseca bio na top listi World Music Charts Europe. Najveći uspjeh postigla je u skorije vrijeme albumom “Svilarica svilu prede” koji je snimila s Rokom Margetom. Album je uvršten na jednu od najprestižnijih world music top lista na svijetu – Transglobal World Music Chart – (siječanj 2020) prema izboru 55 glazbenih urednika i novinara iz 29 zemalja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X