Otvara se Ljetna pozornica Tuškanac

Filmski programi Ljetne pozornice Tuškanac već tradicionalno okupljaju zagrebačke ljubitelja sedme umjetnosti, koji bijeg od gradske žege traže u hladu šume u samom centru grada. Tijekom tri sunčana mjeseca najatraktivnije zagrebačko kino na otvorenom na svome će ekranu ugostiti raznolike filmske programe, koji će svim zainteresiranima omogućiti da pronađu neki naslov po vlastitome ukusu.

Ljetna pozornica Tuškanac – program za lipanj 2023.

Lipanj i srpanj tradicionalno su rezervirani za gostujuće programe vodećih hrvatskih filmskih festivala. Sezonu otvara Animafest Zagreb, svjetski festival animiranog filma, tradicionalni Fantastic Zagreb, nezaobilazno mjesto za ljubitelje žanrovske fantastike, SF-a i horora, nakon čega slijedi Revija europskog filma. Festival mediteranskog filma Split i Motovun Film Festival zagrebačkoj će publici omogućiti da dio njihove atraktivne selekcije pogledaju istovremeno kada i gledatelji u Splitu odnosno Motovunu, dok su Zagreb film festival i ZagrebDox za Ljetnu pozornicu pripremili svoja ljetna izdanja.

Kolovoz je tradicionalno rezerviran za Film u šumi: raznolik program koji uključuje festivalske uspješnice, žanrovska ostvarenja, kinohitove te premijere hrvatskih i regionalnih naslova, dok će Kinoteka u šumi jednom tjedno podsjetiti na kultne filmove i klasike, koji su zavrijedili trajno mjesto u filmskome kanonu.

Filmske programe na Ljetnoj pozornici Tuškanac organizira i vodi Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, isti tim koji stoji i iza zagrebačkog kina Kinoteka, čijem se repertoaru vraća sredinom rujna.

Sve informacije pratite na službenoj stranici pozornice www.ljepotu.hr

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X