‘Dvojka’ Damir Imamović Sevdah Takht – prvi sevdah LP koji je dizajnirao Mirko Ilić od raspada Jugoslavije

Naš najpoznatiji ilustrator i dizajner sa stalnom adresom u New Yorku odazvao se ponudi jednog od najtalentiranijih bosanskohercegovačkih sevdah glazbenika mlađe generacije i osmislio vizialni dizajn albuma ‘Dvojka’.

Damir Imamović Sevdah Takht 'Dvojka'
Damir Imamović Sevdah Takht ‘Dvojka’

Album “Dvojka” Damir Imamović Sevdah Takhta će osim na CD-u biti objavljen i na vinilnoj ploči, što ga također čini prvim žanrovskim albumom ponovo objavljenom na tom formatu napuštenom 1990-ih, bar kad je riječ o narodnoj glazbi s ovih prostora.

“Dvojka” će biti objavljena 29. travnja za internacionalni Glitterbeat Records. Pored Mirka Ilića, Damir Imamović ima još jednu suradnju s poznatim zvučnim imenom na ovom albumu, a to je Chris Eckman iz The Walkaboutsa koji potpisuje glazbenu produkciju.

Damir Imamović Sevdah Takht - Dvojka / poleđina
Damir Imamović Sevdah Takht – Dvojka / poleđina

“Mirka sam upoznao u Beogradu, nekad 2007. ili 2008., kada sam radio svoje prve koncerte tamo. Super smo se družili i dogovorili da ćemo nekada raditi nešto zajedno. “Dvojka” je bila idealan povod za to. U posljednje vrijeme vinil se vraća na velika vrata i naš izdavač Glitterbeat Records uredno štampa svoja izdanja i kao LP. Čim sam to čuo, odmah sam nazvao Mirka jer sam znao da će uraditi super posao. On je radio toliko važnih ploča i tako dobro poznaje taj format”, kazao je Damir o saradnji s Mirkom Ilićem, kako prenosi Klix.ba.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X