‘Dvojka’ Damir Imamović Sevdah Takht – prvi sevdah LP koji je dizajnirao Mirko Ilić od raspada Jugoslavije

Naš najpoznatiji ilustrator i dizajner sa stalnom adresom u New Yorku odazvao se ponudi jednog od najtalentiranijih bosanskohercegovačkih sevdah glazbenika mlađe generacije i osmislio vizialni dizajn albuma ‘Dvojka’.

Damir Imamović Sevdah Takht 'Dvojka'
Damir Imamović Sevdah Takht ‘Dvojka’

Album “Dvojka” Damir Imamović Sevdah Takhta će osim na CD-u biti objavljen i na vinilnoj ploči, što ga također čini prvim žanrovskim albumom ponovo objavljenom na tom formatu napuštenom 1990-ih, bar kad je riječ o narodnoj glazbi s ovih prostora.

“Dvojka” će biti objavljena 29. travnja za internacionalni Glitterbeat Records. Pored Mirka Ilića, Damir Imamović ima još jednu suradnju s poznatim zvučnim imenom na ovom albumu, a to je Chris Eckman iz The Walkaboutsa koji potpisuje glazbenu produkciju.

Damir Imamović Sevdah Takht - Dvojka / poleđina
Damir Imamović Sevdah Takht – Dvojka / poleđina

“Mirka sam upoznao u Beogradu, nekad 2007. ili 2008., kada sam radio svoje prve koncerte tamo. Super smo se družili i dogovorili da ćemo nekada raditi nešto zajedno. “Dvojka” je bila idealan povod za to. U posljednje vrijeme vinil se vraća na velika vrata i naš izdavač Glitterbeat Records uredno štampa svoja izdanja i kao LP. Čim sam to čuo, odmah sam nazvao Mirka jer sam znao da će uraditi super posao. On je radio toliko važnih ploča i tako dobro poznaje taj format”, kazao je Damir o saradnji s Mirkom Ilićem, kako prenosi Klix.ba.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X