Eagles of Death Metal, Foo Fighters i The Deftones otkazali turneje i vratili se u Ameriku

Kalifornijski rokeri Eagles of Death Metal, koji su bili jedni od svjedoka pariškog masakra na vlastitom koncertu otkazali su ostatak europske turneje, potvrdili su promotori i bend. Identične poteze učinili su još neki…

Eagles of Death Metal (Foto: Tomislav Sporiš)
Eagles of Death Metal (Foto: Tomislav Sporiš)

Eagles of Death Metal

Iako se cijeli današnji dan protekao u znaku žaljenja u svijetu i Parizu nisu oglasili o odluci glede nastavka započete europske turneje, članovi Eagles of Death Metal potvrdili su pakiranje kofera i povratak u Ameriku. Dakako, to znači otkazivanje koncerata ovaj vikend i ostatka europske turneje. Nakon jučerašnjeg pariškog koncerta koji se pretvorio u najgoru noćnu moru u kojoj ipak nisu stradali članovi benda, Jesse Hughes i bend trebali su u subotu nastupiti na sjeveru Francuske, a u nedjelju u Bruxellesu, te na poslijetku doći i u Zagreb 1. prosinca.

The Deftones

Glavni očevici terorističkih zlodjela nisu jedini skratili muzički pohod Starim kontinentom. Pored njih su, kalifornijski im kolege The Deftones također do daljnjega otkazali nastupe u Europi. Oni su u dvorani Bataclan, na sadašnjem mjestu stravičnog zločina, trebali nastupati tri dana zaredom počevši od subote navečer. Njihov šok i strah dodatno je opravdan činjenicom da su se i oni nalazili u dvorani prije koncerta Eagles of Death Metal, ali su otišli prije pokolja.

Foo Fighters

U jeku terorističkih napada u kojima je poginulo više od 120, a ranjeno preko 200 osoba, Foo Fightersi su otkazali ostatak započete europske turneje izjavivši:
„S dubokom žalošću i iskrenom brigom za sve u Parizu primorani smo otkazati ostatak turneje. U jeku ovog besmislenog nasilja, zatvaranja granica i međunarodnog žaljenja ne možemo nastaviti. Nema drugog načina da to kažemo. Ludo je i to je sranje. Naše su misli i molitve upućene svima koji su povrijeđeni i koji su ostali bez svojih voljenih.“

Obožavatelji benda kažu da popuštaju pritiscima terorizma i da upravo ovako terorizam dobija na moći – utjerivanjem straha u kosti, pa čak i bendu koji nije sklon otkazvanju svojih nastupa.

U2

Pored Foo Fightersa, svoje je pariške nastupe otkazao U2 koji su trebali nastup prenositi na kanalu HBO. Slično se bendu dogodilo u rujnu 2001., nakon čega su ipak odradili odgođene koncerte u New Yorku. Bono Vox je u emisiji 2fm radija RTE objasnio kako će se bend svakako pojaviti pred francuskom publikom i izrazio sućut žrtvama. Cijeli razgovor možete poslušati ovdje.

Coldplay

Coldplay su losangeleskim nastupom u petak u Los Angelesu trebali predstaviti novi studijski album „A Head Full of Dreams“. Oni su nastup zakazan na dan napada odgodili iz poštovanja prema stradalima.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X