EBU se oglasio nakon izjave Bambie Thug: Jebi se EBU!

Nakon brojnih kritika na ovogodišnje izdanje Eurosonga, među kojima je irska predstavnica Bambi Thug bila najdirektnija, oglasila se krovna organizacija EBU.

Bambi Thug (Izvor: Eurovision Song Contest / Youtube)

Iz EBU-a (Europske radiodifuzijske unije) su rekli kako su razgovarali s brojnim izaslanstvima tijekom događaja u vezi s raznim pitanjima na koja im je skrenuta pozornost.

“Upravljačka tijela EBU-a će, zajedno s voditeljima izaslanstava, razmotriti događaje oko Eurosonga u Malmöu kako bi se krenulo naprijed na pozitivan način i kako bi se osiguralo da svi poštuju vrijednosti događaja. Na sljedećem sastanku upravljačkog tijela referentna skupina Eurosonga sastavljena od predstavnika emitera raspravljati će o pojedinačnim slučajevima”, najavljuju iz EBU-a koji je ove godine imao najviše kritika zbog toga što se ratna sjena iz Izraela nadvila nad to glazbeno natjecanje koje ističe svoje pravilo nepolitičnosti, što je u konačnici dovelo do napetosti, diskvalifikacije nizozemskog predstavnika i do sumnjivih situacija za vrijeme glasanja u finalnoj večeri.

Stres zbog svega toga je pogodio i neke od glazbenih predstavnica i predstavnika. Irska eurovizijska sudionica Bambie Thug žestoko je kritizirala organizatore Eurovizije (EBU) rekavši: “Jebi se EBU!”. Nebinarna umjetnica, koja je bila šesta na natjecanju, u subotu nije sudjelovala na generalnoj probi zbog ‘situacije’ iza pozornice. Optužila je organizatore Eurosonga da je nisu podržali nakon što je izraelski emiter poticao nasilje prema njoj.

Bambie Thug je tvrdila da je izraelski emiter KAN prekršio pravila natjecanja i na to je skrenuta pozornost EBU-u.

“Dakle, sad kad sam slobodna mogu razgovarati o svemu, zar ne? KAN, izraelski emiter, poticao je nasilje protiv mene dva – tri puta,” rekla je Bambie Thug nakon finala u subotu navečer i nastavila: “Iznijeli smo to EBU-u, rekli su da će pratiti situaciju. Čekali su do zadnjeg trenutka i još uvijek nismo dobili odgovor. EBU je dopustio da budemo žrtveni jarci, dopustio nam je da budemo glasnogovornici zauzimanja za sebe. Taj emiter nije poštovao pravila i nadam se da im sljedeće godine zbog toga neće biti dopušteno natjecanje.”

Bambie Thug je pričala i o napetosti u backstageu posljednjih dana: “Iza kulisa, ne znate koliki je to bio pritisak i koliko smo radili da promijenimo stvari i tako sam ponosna na pobjedu Nema. Tako sam ponosna na sve nas u prvih 10 koji smo se borili za ovo sranje iza scene jer je bilo tako teško. Samo želim reći da smo mi ono što je Eurovizija. EBU nije ono što je Eurovizija. Jebi ga EBU, više me nije briga. Nek’ se jebu!”

Po pitanju plasmana Bambi Thug posljednjih dana kruži zanimljivost da je po ocjenama žirija irska predstavnica bila na 6. mjestu, zatim 6. i po ocjenama televotinga, te u konačnici 6. i u ukupnom poretku nakon zbrajanja bodova. Obzirom da su tri šestice “vražji broj”, ta koincidencija se baš dogodila osobi koja se samoprozvala vješticom. No šalu na stranu, Irska je ove godine imala izuzetno zanimljivu predstavnicu koja je pobudila veliki interes u svijetu (kao i naš Baby Lasagna), pa se može reći da je karijera Bambi Thug upravo započela.

Saznajte više:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X