Dabbar u suradnji s Ljubicom Gurdulić predstavlja ‘Kolo’

Dabbar, zagrebački glazbeni kolektiv u izdanju Aquarius recordsa, ovaj put uz veliku pomoć predivnog i posebnog vokala Ljubice Gurdulić objavljuje četvrti singl i spot s debitantskog albuma najavljenog za jesen.

Dabbar feat. Ljubica Gurdulić – Kolo

Pjesma “Kolo” počiva na želji autora da u idealiziranom spoju, u formatu plesne pop minijature zamiješa zapad i istok i ispriča priču o našoj lokalnoj glazbenoj, ali i nekoj osobnoj povijesti. Autor glazbe i teksta, kao i dosad u izdanjima Dabbra je Dario Iričanin, koji voli reći da je ovo nova i pomalo drugačija ljubavna pjesma, smještena u kolektivnom okruženju ili sjećanju kako ga pamtimo. Nipošto kao kritika ili nostalgija, “Kolo” naprosto otima od stereotipa ono što autor smatra da je obilježilo vrijeme, prostor, kolektiv i u konačnici slušatelje.

Tijekom ranog proljeća, u fazi zvučnog usavršavanja ove pjesme, producenti Pavao Miholjević, Luka Geček i Dario Iričanin zaključili su da bi bilo idealno uključiti i karakterističnu, žensku stranu ove priče – a izbor je bio i više nego jasan: Ljubica Gurdulić pristala je sudjelovati u izvedbi i pjesmi dala fantastičnu energiju i drugačiju perspektivu. Uz Ljubicu (vokal i prateći vokali), Darija (vokal, gitare, sintevi…), Pavla (gitare, miks i mastering) i Luku (bas gitara, sintovi) na pjesmi svira Ozren Deverić (bubanj), te kao perkusionist, prijatelj kolektiva Tomislav Šušak.

Dabbar feat. Ljubica Gurdulić – Kolo (foto: Maro Pitarević)

Videospot za pjesmu rezultat je suradnje stalnih članova umjetničkog kombinata Dabbar – Mara Pitarevića i Denis Lepura, uz pomoć montaže i animacije Daria Iričanina. Ljubici i Dariu, u ovom pomalo neobičnom i posebnom broju priključile su se na snimanju u zagrebačkoj Borongajki nakratko i mlade plesačice Lane Bugarin i Nensi Gruičić. Redatelj Maro Pitarević kaže da je ovaj spot, izveden u potpunosti iz jednog kadra, najiskreniji i najdirektniji način da se naglasi sloboda i užitak stvaranja muzike tijekom ove suradnje Dabbra i Ljubice. Gotovo klasični, napušteni i devastirani prostor kao relikt prošloga uz glazbenike koji donose pjesmu uz mlade, vitalne plesačice i tretman dronom te grafikom koja izlazi u prvi plan kao kontrast suvremenosti – sve u nekom začudnom i drugačijem kolu. Glazbeni kolektiv Dabbar planira ove jeseni i koncertno u Zagrebu promovirati svoj cjelovečernji materijal i izdanje albuma, ali i petog radijskog singla o čemu će se više govoriti i pisati tijekom ljeta koje dolazi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X