Edi East Trance Blues objavio album ’35’61” iz 2020. Caminada’

Edi East Trance Blues objavio je drugi studijski album naziva ’35’61” iz 2020. Caminada’.

Edi East Trance Blues (Foto: Ang Maružin)

Dvije su godine prošle od izlaska debitantskog albuma “Sumpor”. Došla je i godina korone, teških trenutaka i dana, ali blues ne prestaje disati u Edi Maružinu i njegovim suradnicima. Edi sluša blues, svira blues, živi blues. Istrijanski bili bluz.

“Ništa se nije promjenilo u te dvije godine, ni muzika, ni ljudi, a ni tehnika baš. Promjenilo se samo vrijeme. Ovaj je album hommage hodanju… Hodajući gubin svjesnost postojanja ove dimenzije i u tom okviru ovaj je album stvoren, uz puno hodanja. I ovaj je album u potpunosti nastao, dakle stvoren, uvježban, sniman i miksan u istoj prostoriji, u našem studiju u Maružini, od početka Covida 19, negdje u veljači, do listopada 2020., čemu i zahvaljuje naslov „ Tridesetpet minuta i šezdesetjedna sekunda iz dvijetisuće i dvadesete” ili kraće „35’61” iz 2020.” koliko iznosi trajanje muzike na ovom albumu. Ili još kraće Caminada”, kaže Edi Maružin.

Edi East Trance Blues ’35’61” iz 2020. Caminada’

Edi East Trance Blues je bend Edija Maružina – frontmena, pjevača, gitarista, autora i vođe jednako legendarnih Gustafa. Nakon što je s Gustafima ostvario gotovo sve što se u glazbi može ostvariti – napisao brojne hitove, snimio albume, nastupao diljem svijeta, dobio priznanja publike i glazbene kritike, osvojio mnoge nagrade… – Edi se posvetio svojoj najvećoj glazbenoj ljubavi – bluesu.

Edi East Trance Blues koketira s trance i neo bluesom, istarskom kantom, drum’n’fife i sibirskom stepskom pjesmom. Djeluje kao duo, trio, za fešte i kao kvartet. Gitara, Bubanj, cigar box i bas. Kvalitetu Edija i njegovih prijatelja prepoznala je i blues struka – Edi East Trance Blues je uvjerljivo pobijedio na ovogodišnjem izdanju “Croatian Blues Challengea” te će predstavljati hrvatski blues na “International Blues Challengeu”, najvećem svjetskom blues natjecanju, koje se održava u kolijevci bluesa – Memphisu, 2022. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X