Edi East Trance Blues objavio novi singl i spot ‘Čujen črčke’

Album ’35’ 61″ iz 2020. Caminada’ Edi East Trance Bluesa, koji je u digitalnom i mehaničkom (CD) obliku objavljen krajem prošle godine, popratio je i spot za prvi singl ‘Čujen črčke’.

Edi East Trance Blues (Foto: Ang Maružin)

Video Spot je sniman u studiju u Maružinima, režiju potpisuju stalni bendovski suradnici Ira Tomić i John Kardum, duo stacioniran u Beču već desetak godina, gdje žive i rade, no sa Gustafima i EETB-ovcima surađuju od početka svoje karijere.

Singl „Čujen črčke” tekstualno i glazbeno je djelo frontmena Edija Maružina, pravi Covid blues koja govori o unutrašnjem previranju uslijed paranoidno šizofrenih ispada koji se nekim ljudima događaju u ovo stresno doba, kad smo izloženi svim vrstama agitacije sa svih strana, pa često i nemamo ili ne znamo kome vjerovati. No, kao i u svim Edijevim pjesmama, nije to beznadna, ni beizlazna situacija, uvijek riješenje možemo pronaći u sebi samima (…čujen ono ča ću, sve je manje važno ča je vani, u meni črčki črče!) i veseliti se svemu.

Nije to ni tužnjikavi blues, već čvrsti, ali rasplesani North Mississippi Hill Country Blues, koji bi se mogao dopasti i široj masi. Pisan je na karakterističnoj Edijevoj čakavštini, pravi „istrijanski bili bluz”.

U snimanju spota su sudjelovali, uz Edija, članovi benda Čedo Mošnja, Danijel Paulović, Predrag Ljuna i Ang Maružin.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X