Edi East Trance Blues objavio novi singl i spot ‘Čujen črčke’

Album ’35’ 61″ iz 2020. Caminada’ Edi East Trance Bluesa, koji je u digitalnom i mehaničkom (CD) obliku objavljen krajem prošle godine, popratio je i spot za prvi singl ‘Čujen črčke’.

Edi East Trance Blues (Foto: Ang Maružin)

Video Spot je sniman u studiju u Maružinima, režiju potpisuju stalni bendovski suradnici Ira Tomić i John Kardum, duo stacioniran u Beču već desetak godina, gdje žive i rade, no sa Gustafima i EETB-ovcima surađuju od početka svoje karijere.

Singl „Čujen črčke” tekstualno i glazbeno je djelo frontmena Edija Maružina, pravi Covid blues koja govori o unutrašnjem previranju uslijed paranoidno šizofrenih ispada koji se nekim ljudima događaju u ovo stresno doba, kad smo izloženi svim vrstama agitacije sa svih strana, pa često i nemamo ili ne znamo kome vjerovati. No, kao i u svim Edijevim pjesmama, nije to beznadna, ni beizlazna situacija, uvijek riješenje možemo pronaći u sebi samima (…čujen ono ča ću, sve je manje važno ča je vani, u meni črčki črče!) i veseliti se svemu.

Nije to ni tužnjikavi blues, već čvrsti, ali rasplesani North Mississippi Hill Country Blues, koji bi se mogao dopasti i široj masi. Pisan je na karakterističnoj Edijevoj čakavštini, pravi „istrijanski bili bluz”.

U snimanju spota su sudjelovali, uz Edija, članovi benda Čedo Mošnja, Danijel Paulović, Predrag Ljuna i Ang Maružin.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X