Eduard Jimmy Matešić ima novi singl ‘I Feel So Bad’

‘I Feel So Bad’, novi je singl i spot Eduarda Jimmya Matešića s njegovog nedavno objavljenog studijskog albuma ‘Anatomy Of a Desire’.

Eduard Jimmy Matešić

Ovaj album najavljen je pjesmom “Time Flows Like a River”, a za novih deset skladbi Jimmy je dobio samo pohvale.

“Prva asocijacija koja se budi, što zbog izvrsnog finger-picking stila u kojemu Matešiću vjerojatno nema premca na ovim područjima, a možda još i više zbog sramežljivog i iskrenog vokala, jest na neke od posljednjih albuma velikog folk majstora iz Glasgowa, Berta Janscha, prvenstveno sjajni “Edge Of a Dream” iz 2002. godine. Produkcija je izrazito minimalistička, a melodije često vedre i u izravnoj opreci s uglavnom žalobnim tekstovima kovanim na sjajnom poznavanju tradicionalnog bluzerskog obrta.

I upravo tu leži najveće iznenađenje “Anatomije”. Matešić se pokazuje kao doista sjajan tekstopisac koji engleskim jezikom bolje barata u pismu nego u izgovoru. Blues poluuzvraćene ljubavi cijedi se iz ovih deset pjesama počevši od upečatljive uvodne “I Feel So Bad”, preko divne “Anyway” čija ljepota izranja prvenstveno iz durske melodije kojoj se suprotstavlja tekst o kontemplaciji samoubojstva u posljednjoj strofi, pa sve do kraja ove polusatne ploče nakon čijeg ćete se slušanja s pravom upitati zašto Jimmy nije jedan od cjenjenijih domaćih kantautora uopće” – Ivan Laić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X