Eduard Jimmy Matešić ima novi singl ‘I Feel So Bad’

‘I Feel So Bad’, novi je singl i spot Eduarda Jimmya Matešića s njegovog nedavno objavljenog studijskog albuma ‘Anatomy Of a Desire’.

  • 8
    Shares
Eduard Jimmy Matešić

Ovaj album najavljen je pjesmom “Time Flows Like a River”, a za novih deset skladbi Jimmy je dobio samo pohvale.

“Prva asocijacija koja se budi, što zbog izvrsnog finger-picking stila u kojemu Matešiću vjerojatno nema premca na ovim područjima, a možda još i više zbog sramežljivog i iskrenog vokala, jest na neke od posljednjih albuma velikog folk majstora iz Glasgowa, Berta Janscha, prvenstveno sjajni “Edge Of a Dream” iz 2002. godine. Produkcija je izrazito minimalistička, a melodije često vedre i u izravnoj opreci s uglavnom žalobnim tekstovima kovanim na sjajnom poznavanju tradicionalnog bluzerskog obrta.

I upravo tu leži najveće iznenađenje “Anatomije”. Matešić se pokazuje kao doista sjajan tekstopisac koji engleskim jezikom bolje barata u pismu nego u izgovoru. Blues poluuzvraćene ljubavi cijedi se iz ovih deset pjesama počevši od upečatljive uvodne “I Feel So Bad”, preko divne “Anyway” čija ljepota izranja prvenstveno iz durske melodije kojoj se suprotstavlja tekst o kontemplaciji samoubojstva u posljednjoj strofi, pa sve do kraja ove polusatne ploče nakon čijeg ćete se slušanja s pravom upitati zašto Jimmy nije jedan od cjenjenijih domaćih kantautora uopće” – Ivan Laić.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh