Električni orgazam i Depeche Mode i dalje najprodavaniji u Hrvatskoj

Album ‘Warszawa ’81’ (Croatia Records) i dalje je najprodavaniji album u Hrvatskoj, čime je ostvario svoj treći tjedan na prvom mjestu Top-liste prodaje. Depeche Mode je s recentnim albumom ‘Memento Mori’ već drugi uzastopni tjedan na broju jedan.

Električni orgazam – Warszawa ’81

S ovotjednim rezultatom, koncertna ploča “Warszawa ’81” benda Električni orgazam postala je treće izdanje s tri ili više tjedana provedena na vrhu Top-liste prodaje u 2023. godini. Ranije ove godine, isti rezultat ostvarili su Leb i sol (“Kao kakao”, Croatia Records, od 1. do 15. veljače) i Vojko V (“Dvojko”, Croatia Records, 15. i 22. ožujka i 5. travnja).

Međutim, kada uključimo i rezultate cijele 2022. godine, grupa Električni orgazam je jedini izvođač koji je imao dva različita albuma na broju jedan rezultata prodaje najmanje tri tjedna.

U razdoblju od 9. do 23. studenoga na prvom mjestu Top-liste prodaje boravio je remaster ploče “Lišće prekriva Lisabon” (Croatia Records). Reizdanje drugog studijskog naslova sastava, kojim su najavili žanrovski zaokret (od novog vala prema post-punku), objavljeno je povodom 40. godišnjice originalne objave.

Vojko V s izdanjem “Dvojko” (Croatia Records) ostao je na drugom mjestu, a na trećoj poziciji ostala je remasterirana ploča Ive Robića “Pjeva vam Ivo Robić” (Croatia Records). Na broju četiri nalazimo Josipu Lisac s izdanjem “Dnevnik jedne ljubavi” (Croatia Records), dok Top 5 zatvara album “Treći svijet” (Croatia Records) grupe Haustor.

Depeche Mode ‘Memento Mori’

Depeche Mode ostao je na broju jedan strane Top-liste prodaje s izdanjem “Memento Mori” (Columbia/Menart). Time je petnaesti diskografski naslov britanskog dua prvi od ploče “Rush!” (Sony Music/Menart) grupe Måneskin s dva uzastopna tjedna na vrhu liste najprodavanijih stranih albuma (od 8. do 22. veljače).

Uz to, “Memento Mori” je četvrti strani naslov koji je proveo dva tjedna na vodećoj poziciji. Osim bendova Depeche Mode i Måneskin, dva tjedna na broju jedan Top-liste strane prodaje proveli su Arctic Monkeys (“AM”, Domino/Dancing Bear, 18. i 25. veljače) i Gorillaz (“Cracker Island”, Parlophone/Dancing Bear, 8. i 22. ožujka).

Lana Del Rey je ostala na drugom mjestu s pločom “Did you know that there’s a tunnel under Oceal Blvd” (Polydor/Universal Music Hrvatska), dok na trećoj poziciji nalazimo sastav Pink Floyd sa zapisom koncerta “The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley 1974” (Pink Floyd Records/Warner Music/Dancing Bear). Album “Portals” (Warner Music International/Dancing Bear) američke pjevačice Melanie Martinez popeo se na broj četiri, a Top 5 zatvara irska grupa U2 s izdanjem “Songs of Surrender” (Island Records/Universal Music Hrvatska).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 3. travnja do 9. travnja 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X