Elemental u Katranu – mala slavlja

Bili smo na ‘secret gigu’ grupe koja je ove godine navršila dvadesetu.

Elemental u Katranu (Foto: Filip Bušić/Sound Report)

Dva su razloga zašto se Elemental u petak navečer popeo na pozornicu zagrebačkog Katrana. Što se benda tiče, bio je to dobar trenutak za probno testiranje nove pjesme „Nešto glasno“. Što se publike tiče, konačno su pogledali Elemental u klupskom prostoru, tamo gdje zvukom i grooveom prirodno pripadaju.

Opuštenije nije moglo biti. Bio je to tzv. secret gig, nenajavljeni koncert na koji se ulazilo preko popisa ili nagradnih igara. Dakle, izrazito fanovska publika, spremna da im jede iz ruke, pjeva refrene, potiče euforiju i bude zahvalna na ponuđenom novom materijalu.

U tako posloženom iznimno prijateljskom ozračju, kad je bend još u backstageu svjestan da može preskočiti onaj početni proces „kupovanja“ publike, koncert ne može biti osrednji. Previše je na pozornici bilo pogleda, međusobnih osmijeha, tapšanja i give me five trenutaka, tako da prilike za rutinsko odrađivanje koncerta jednostavno nije bilo.

Elemental u Katranu (Foto: Filip Bušić/Sound Report)

A i slavilo se svašta. Slavio se „Dan Republike Katran“, slavilo se premijerno izvođenje nove stvari koja je prvi konkretni otisak idućeg albuma, a slavilo se i upuštanje Vide Manestar, prateće pjevačice benda, u solo avanturu. Njezin projekt MI VIDA zaživjet će sutra (ponedjeljak, 28. svibnja), kada će se na HR2 zavrtjeti singl „Probaj me uzeti“. Ta mala slavlja dio su, dakako, onog većeg, Elemental je ove godine navršio dvadesetu.

Dvjestotinjak „odabranih“ podržalo je sing-alongom svaku uspješnicu (Jäger se dijelio besplatno, pa se i pjevalo glasnije), a prvi pokazatelj da je atmosfera, nakon nekih sat vremena, dosegnula vrhunac, bio je znoj koji je curkom nagrizao vrat. Kraj koncerta dočekali smo poprilično mokrih leđa.

Elemental je kraj koncerta dočekao s „Prokleta ljubav“, mada, ako baš moramo definirati ljubav koja se te večeri u Katranu izražavala dvosmjerno, bila je sve samo ne prokleta.

Elemental u Katranu (Foto: Filip Bušić/Sound Report)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X