Elizabeth Fraser iz Cocteau Twins vraća se novim projektom i singlom ‘Golden Air’

Elizabeth Fraser udružila se s perkusionisom Damonom Reeceom iz Massive Attacka u projektu nazvanom Sun’s Signature. Izlazak EP-a najavljen je za 18. lipnja ove godine.

Elizabeth Fraser i Damon Reece su Sun’s Signature (Foto: Ben Part)

Pjevačica Elizabeth Fraser i perkusionist Damon Reece najavili su svoj najnoviji projekt Sun’s Signature, a predstavit će ga EP od 5 pjesama, koji će se kao fizičko izdanje pojaviti 18. lipnja za Partisan Records za Record Store Day. Digitalno izdanje slijedi nekoliko tjedana kasnije u srpnju.

Fraser i Reece su životni i glazbeni partneri, a kao najavu izdanju objavili su singl “Golden Air”, popraćen vizualizatorom. Riječ je o prvom autorskom glazbenom uratku Elizabez Fraser u posljednjih 13 godina.

Ideja za Sun’s Signature nastala je iz poziva Anohnija 2012. godine da Fraser i Reece budu središnji dio njezina proslavljenog kuriranja Meltdown Festivala u Royal Festival Hallu. Tamo su debitirali, kako kažu, s embrionalnim oblicima ovih pjesama, a na kraju je ta izvedba potaknula povjerenje u projekt.

Od tog nastupa, Fraser je bila na turneji na nedavnoj svjetskoj turneji “Mezzanine XXI” s Massive Attackom, te je dodatno posudila svoj glas za eklektičan niz projekata uključujući Jonsijev (Sigur Ros) “Cannibal”, “The Moon Shines Bright” Sama Leeja i  “Tales From The Trash Stratum” koju potpisuje Oneohtrix Point Never.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X