Elon Musk mijenja ime Twittera u X

‘Skidamo logo Twittera sa zgrade let lampama’.

Elon Musk (foto: Maurizio Pesce/Wikipedia)

Twitter bi mogao se vrlo brzo mogao zvati jednostavno “X”, kao što je u nedjelju nagovijestio Elon Musk.

“Uskoro ćemo se oprostiti od brenda Twitter i, postupno, svih ptica”, tvitao je u ponoć. Nakon nekoliko minuta dopisao je: “Ako večeras bude objavljen dovoljno dobar logo za X, sutra ćemo ga objaviti širom svijeta.” Izvršni predsjednik tvrtke nastavio je sa zagonetnijim porukama kao što je tweet “Deus X” jedan sat kasnije i savjetima za dizajn logotipa poput “Ako je X najbliži stilom nečemu, to bi, naravno, trebao biti Art Deco.”

U međuvremenu se pridružio sessionu Twitter Spacesa pod nazivom “Nitko ne priča dok ne pozovemo Elona Muska” (otprilike u 01:03:00) kako bi potvrdio da će se logo mijenjati i da je “to trebalo učiniti odavno. Žao mi je što je trajalo tako dugo.” Nakon što se ispričao zbog ometanja u pozadini dok je očito igrao Diablo 4, rekao je “Skidamo logo Twittera sa zgrade let lampama… mora se nekako skinuti.”

U nedjelju poslijepodne, nadovezao se s viješću da URL “X.com sada upućuje na twitter.com” i da će “privremeni” logo biti objavljen “tijekom dana”.

Musk je navodno obavijestio zaposlenike Twittera o promjeni u “X” putem e-maila te večeri, rekavši da mu je to “posljednji mail koju će ikada poslati s Twitterove adrese”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X