Elton John povodom smrti Davida Bowieja: Najbolja stvar za tvoje albume je da umreš

Ono što se zna, ali rijetko tko prevaljuje preko jezika, učinio je Elton John.

Elton John (Foto: Wikipedia)
Elton John (Foto: Wikipedia)

“Pa, ja sam protiv Davida Bowieja, zar ne? Najbolja stvar za tvoje albume je da umreš. Smrt je jako popularna. Očito, nitko nije želio da David umre, ali je začuđujuće koliko je albuma prodao od tada – nešto oko dva milijuna u dva tjedna. I to CD-a”, izjavio je Elton John u intervjuu za Evening Standard.

Naime, dva glazbenika bili su gotovo četrdeset godina u svađi. U vrijeme početaka glam rocka u 1970-im Elton John, David Bowie i Marc Bolan zajedno su se provodili i kako Elton kaže, često izlazili u gay barove i klubove. No onda je David Bowie u jednom intervju za Rolling Stone izjavio za Eltona Johna da je on “rock and roll token queen”, što bi se u žargonu moglo prevesti kao” jeftini transvestit”, što mu John nikada nije oprostio.

David Bowie
David Bowie

“Znam da nisam bio njegova ‘šalica čaja’, ali moram priznati da je dostojanstveno priredio svoj odlazak, mislim, hvala Bogu. Znao sam da je imao infarkt na pozornici u Berlinu prije desetak godina, ali ne i za rak. Ali svi trebaju znati da Bowie nije mogao prirediti bolju smrt. To je bilo uistinu elegantno i sa stilom”, izjavio je Elton John.

Također je ispričao da je za smrt svog kolege i rivala saznao od svog supruga Davida Furnisha koji mu je to telefonski priopćio u tri sata u noć. “Bio sam potresen nakon toga. Više nisam mogao zaspati”, priznao je John.

Inače Elton John je ovog mjeseca objavio 33. studijski album “Wonderful Crazy Night “. Novi album sniman je u The Village studiju u Los Angelesu, a produkcijski ga potpisuju T-Bone Burnett i Elton John, koji su već surađivali na albumima “The Diving Board” (2013.) te “The Union” (2010.), a ” Wonderful Crazy Night “, osim spomenute suradnje bilježi i onu s Berniem Taupinom , koji supotpisuje tekstove pjesama. Deset potpuno novih pjesama predstavlja snažnu prijateljsku vezu između Eltona i Taupina, dugu 48 godina.

“Sve je snimljeno u jednom ili dva pokušaja, i to je to. Snimali smo jednu pjesmu po danu, napisali je, završili je, snimili prateće vokale i tada se prebacili na sljedeću. U 17 dana snimili smo 14 pjesama, od kojih je 10 završilo na albumu “, rekao je Elton John o albumu.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X