Elvisovi nasljednici tuže njemačku diskografsku kuću

Pravni nasljednici Elvisa Presleya tuže njemačku diskografsku kompaniju za 9 milijuna dolara zbog dugogodišnjeg neplaćanje prava.

Elvis Presley Loving You (1957, RCA)

Arista Music, bivša RCA optužena je za iskorištavanje prava pokojnog Kralja rocka, odnosno njegovog back cataloguea iz 1973. godine. Po zakonski sklopljenom ugovoru RCA je kupila prava na Elvisove pjesme za koja je trebala plaćati postotak koji bi se dijelio između pjevača i njegovog menadžera pukovnika Toma Parkera.

Tužitelji tvrde kako je Presley trebao dobivati 10 dolara godišnje internacionalnih prava za svaku od preko tisuću snimljenih pjesama za koje je potpisan ugovor. U RCA tvrde kako je Elvisov dio potpuno nerazmjeran u odnosu na zaradu koja je postignuta od prodaje, javlja BBC News.

Nasljednici žele također isplatu svog dijela i od budućih godišnjih prava sve do 2023. godine. Po zakonima o autorskim pravima koji se primjenjuje u Njemačkoj, njemački sudovi imaju moć korekcije nerazmjernih poslovnih ugovora kako bi se donijelo pravednije rješenje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X