Emma & Jimmy predstavljaju novi singl ‘Pod senkom oblaka’

Emma & Jimmy predstavljaju moćni singl ‘Pod senkom oblaka’ i video u režiji Bojane Janjić i najavljuju svoj prvi koncert u okviru Zumovanja 1. prosinca u Beogradu.

Emma & Jimmy (Foto: Bojana Janjić)

Prvu pjesmu tandem Ema i Jimmy objavio je u prosincu 2020. godine (“Šta su leta”), a tri godine kasnije u svijet ide pjesma broj 4, “Pod senkom oblaka”. Vrijeme između Ema (Emilija Đorđević) ispunila je osvajanjem svijeta sa KOIKOI i brojnim koncertima širom Evrope. Za to vrijeme Jimmy (Nikola Mijušković) je sa Turbo Trans Turistima objavio nekoliko EP izdanja i singlova, svirao i par koncerata, ali i producirao više hit singlova.

I je li nas je sve to pripremilo za “Pod senkom oblaka”? Teško, jer tko vas može pripremiti za pop-rock pjesmu koja je u isto vrijeme hit, ekološki bunt, himna, nepristajanje na život kakav nam se nameće i poziv na reakciju? Dok se pjesma mijenjala kroz brojne demo snimke, u jednom trenutku činilo se da je opis “Bilja Krstić i KOIKOI džemuju sa Oasis na Wembleyu” ima smisla… Što vi mislite?

“Moram da priznam da je pesma nastala pre nekoliko godina kada sam bila u određenom stanju krize identiteta i u glavi mi se dešavao popriličan haos. Zapisana je u nekom toku misli i tako poprimila mantrični prizvuk, a onda smo Nikola i ja nalepili muziku na nju. Ostavljam drugima da je protumače i shvate onako kako osećaju,” kaže Ema.

Video je kompletno djelo (snimanje, režija, montaža) Bojane Janjić, pjesmu je snimio, miksao i uradio master Petar Rudić u Studiju Destilerija u Borči, Ema je napisala stihove, a Ema i Jimmy autori su muzike i aranžmana.

Prvi nastup tandema Emma & Jimmy, koji će za tu priliku na bini biti pojačan alll star ekipom muzičara (KOIKOI, proto tip, Turbo Trans Turisti…), dogodit će se u petak 1. prosinca u okviru festivala Zumovanje u Domu omladine Beograda. Pored njih u čast rođendana RadioAparata nastupit će i Bad Daughter, Dina Jashari i Bohemija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X