Ennio Morricone nakon 40 godina ponovno sklada za vestern

Talijanski kompozitor Ennio Morricone radit će glazbu za novi film Quentina Tarantina “The Hateful Eight”.

Ennio Morricone (Izvor: Wikipedia)
Ennio Morricone (Izvor: Wikipedia)

Tako će Morricone nakon više od 40 godina komponirati glazbu za vestern, filmski žanr na kojem je stekao svjetsku slavu, piše Consequence of Sound.

Podsjetimo, ovaj kompozitor, više puta nominiran za nagradu Oscar, započeo je svoju karijeru radeći glazbu za špageti vesterne: “Bilo jednom na zapadu”, “Veliki obračun”, “Za šaku dolara”, “Za dolar više” i “Dobar, loš i zao”.

U svom novom filmu Tarantino je odlučio za glazbu angažirati Morriconea jer je njegov dugogodišnji obožavatelj. Do sada je Morricone radio na Tarantinovim filmovima “Kill Bill”, “Nemilosrdni gadovi” i “Django Unchained”.

Tarantinov “The Hateful Eight” govori o osam lovaca na ucjene koji u vrijeme američkog građanskog rata potraže utočište u odmorištu za kočije tijekom snježne mećave i tamo otkriju te se umiješaju u izdajnički plan. U glavnim ulogama pojavit će se Samuel L. Jackson, Bruce Dern, Demian Bichir, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell, Michael Madsen i Tim Roth.

Zanimljivo je što je nakon filma “Django Unchained”, 2013. godine, Morricone izjavio kako više neće raditi s Tarantinom jer glazbu u filmu koristi “nekoherentno”, o čemu je RDD izvještavao. Isto tako za taj je film rekao kako mu se nije dopao jer ima previše krvi.

Saznajte više: Ennio Morricone: Više nikad neću raditi s Tarantinom

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X