Ennio Morricone: Više nikad neću raditi s Tarantinom

84-godišnji kompozitor koji je radio na filmu ‘Django Unchained’ odlučio je kako neće više surađivati s Quentinom Tarantinom jer redatelj njegovu glazbu koristi nekoherentno.

Ennio Morricone u Cannesu 2012. (Foto: Wikipedia)

Ennio Morricone je radio glazbu za Tarantinov „Django Unchained“ – hommage Spaghetti westernima koje je i sam kompozitor svojom karakterističnom filmskom glazbom popularizirao, uključujući tu i kultna ostvarenja poput „Dobar, loš i zao“ iz 1966. i „Za šaku dolara“ iz 1964. koje je režirao Sergio Leone.

„Django Unchained“ uključuje Morriconeovu „Ancora Qui“ koju je otpjevala Elisa Toffoli, kao i još nekoliko kraćih instrumentalnih komada. Morricone i Tarantino su počeli aktivno surađivati na filmu „Inglorious Bastards“ iz 2009. godine, ali nakon posljednjeg filma zajednički rad se više neće ponoviti.

„Ne želim više s njim raditi“, izjavio je Morricone studentima glazbe, filma i televizije na rimskom LUISS sveučilištu, kako prenose talijanski mediji. „Prošle godine me tražio da opet radim s njim, ali mi nije dao dovoljno vremena, tako da je iskoristio skladbe koje sam prethodno napisao za drugu svrhu.“ Za Morriconea je frustrirajuće raditi s Tarantinom jer on stavlja glazbu u svoje filmove na nekoherentan način. „I s tim se ne može ništa napraviti“, izjavio je Morricine studentima.

Poznati kompozitor je kazao kako je pogledao „Django Unchained“, ali nije bio impresioniran. „Bit ću iskren i reći da me ne zanima. Previše krvi“, kazao je Morricone.

Saznajte više: ‘Django Unchained’ Soundtrack – spaghetti ćušpajz

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X