Ennio Morricone: Više nikad neću raditi s Tarantinom

84-godišnji kompozitor koji je radio na filmu ‘Django Unchained’ odlučio je kako neće više surađivati s Quentinom Tarantinom jer redatelj njegovu glazbu koristi nekoherentno.

Ennio Morricone u Cannesu 2012. (Foto: Wikipedia)

Ennio Morricone je radio glazbu za Tarantinov „Django Unchained“ – hommage Spaghetti westernima koje je i sam kompozitor svojom karakterističnom filmskom glazbom popularizirao, uključujući tu i kultna ostvarenja poput „Dobar, loš i zao“ iz 1966. i „Za šaku dolara“ iz 1964. koje je režirao Sergio Leone.

„Django Unchained“ uključuje Morriconeovu „Ancora Qui“ koju je otpjevala Elisa Toffoli, kao i još nekoliko kraćih instrumentalnih komada. Morricone i Tarantino su počeli aktivno surađivati na filmu „Inglorious Bastards“ iz 2009. godine, ali nakon posljednjeg filma zajednički rad se više neće ponoviti.

„Ne želim više s njim raditi“, izjavio je Morricone studentima glazbe, filma i televizije na rimskom LUISS sveučilištu, kako prenose talijanski mediji. „Prošle godine me tražio da opet radim s njim, ali mi nije dao dovoljno vremena, tako da je iskoristio skladbe koje sam prethodno napisao za drugu svrhu.“ Za Morriconea je frustrirajuće raditi s Tarantinom jer on stavlja glazbu u svoje filmove na nekoherentan način. „I s tim se ne može ništa napraviti“, izjavio je Morricine studentima.

Poznati kompozitor je kazao kako je pogledao „Django Unchained“, ali nije bio impresioniran. „Bit ću iskren i reći da me ne zanima. Previše krvi“, kazao je Morricone.

Saznajte više: ‘Django Unchained’ Soundtrack – spaghetti ćušpajz

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X