Eskapizam i druge životne radosti: Sergio Lounge objavio album ‘The Loungest’

Sergio Lounge predstavlja novi studijski album ‘The Loungest’, koji objavljuje u saradnji sa Pop Depresijom i Kišobranom. Album je dostupan za slušanje na svim digitalnim platformama, kao i na YouTube kanalu benda, a može se preuzeti besplatno ili za ‘plati koliko želiš’ na Bandcamp stranici grupe i izdavača.

Sergio Lounge ‘The Loungest’

Srđan Popov je svoj glazbeni alter ego Sergio Lounge lansirao u svijet prije više godina i izazvao veliku pažnju i medija i publike u susjednoj Srbiji. Usput je pobijedio na prestižnim demo festivalima u regiji (Demofest, Bunt), svirao na najvećim binama, pravio genijalne lo-fi spotove i šokirao publiku izborom pjesama koje je svirao sa svojim fantastičnim bendom. Ali, Srđan je pored života kao Sergio Lounge u isto vrijeme i jedan od najcenjenijih producenata i snimatelja u Srbiji, a njegov rad na tuđim albumima je neuhvatljiv kao i glazba koju stvara: što točno osim njega samog povezuje Fish In Oil, Idu Prester, Autopark, Coucou Abel, About Lorna, Bitipatibi, Weird Fishes, Bas i Stega…

I sad u ljeto 2020. godine, kada izgleda da je svijet otišao tamo otkud se ne zna vratiti, Sergio Lounge predstavlja “The Loungest”.

“”The Loungest” je album posvećen muzici koja je uticala na mene, samim tim je to album prepun omaža, asocijacija i suptilnih namigivanja. Svaka pesma i svaki element pesme ima svoju priču i svoj razlog za postojanje u tom aranžmanu. Ti razlozi su najčešće vezani za nekog autora ili neku pesmu XX veka. To vrlo jasno ilustruje način na koji stvaram i doživljavam muziku i način na koji svoje pesme održavam jedinstvenim i uzbudljivim. Smatram da je glavni način na koji muzika vrši svoju funkciju preko asocijacija – određena melodija, ritam, zvuk, harmonija, ili žanr, produkcija, način izvedbe, sve te stvari utiču na naš doživljaj muzike i na to da li će ona “raditi” ili ne. Ove asocijacije su svakako lična stvar, svaki slušalac će imati svoj doživljaj kad sluša neku određenu muziku, ali postoje i one asocijacije koje su nam kulturološki već ucrtane u sistem slušanja, konstantim korišćenjem i ponavljanjem tih obrazaca, vezivanjem za određene slike i emocije,” kaže o albumu Srđan Popov.

Prvi singl s albuma “The Loungest” je “Concordia”, koja snenim šaputanjima Srđana i Lune kao da priziva duh Mitra Subotića Sube iz vremena antologijske suradnje s Bebel Gilberto.

Uz Popova glazbeni svijet Sergia Lounge stvaraju Pavle Popov, Luna Škopelja, Kosta Jovanović, Feđa Franklin, David Armuš, Todor Živković, Ivan Dedić i Aca Pejčić, a kao koautori pjesama pojavljuju se Pavle Popov (muzika “High” i “Detektivska part 2”), Milenko Vujošević (Ensh) – tekst za “I Fall In Love With You Every Day” i “Empty Space”, kao i Čedomir Stanojević (About Lorna) – tekst za “It’s So True”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X