Loading Events
  • This event has passed.

Lydia Lunch & Big Sexy Noise u Vintage Industrialu

2 lipanj, 2019Lydia Lunch, kultna pjevačica, pjesnikinja i glumica, vraća se u Zagreb nakon sadam godina sa svojim bendom Big Sexy Noise (J. Johnston, I. White) s kojima obilježava 10 godina od s/t albuma prvijenca. Dolazi u nedjelju 2. lipnja u Vintage Industrial Bar.

Lydia Lunch & Big Sexy Noise u Vintage Industrialu

Nakon prošlog koncerta, mediji su ju prozvali najsnažnijom ženom na pozorinici uživo, a kako i ne bi, kad je zanat kovala uz Nicka Cavea, Thurstona Moorea, Kim Gordon, Marca Almonda, Einsturzende Neubatuen, Henrya Rollinsa i mnogih drugih. Iza sebe ima jako puno izzdanja, od glazbenih, do spisateljskih, glumačkih… provjerite na dnu teksta.

Karijera Lydie Lunch započela je sredinom 70-ih u New Yorku tijekom trajanja kratke, ali utjecajne umjetničke No Wave scene. Tada osniva svoj prvi bend Teenage Jesus and the Jerks. Krajem 70-ih paralelno s glazbenom započinje i filmsku karijeru, ali pravi, ozbiljan korak u glazbi počinje pokretanjem svog labela Widowspeak koji je objavljivao njezine brojne radove – od glazbe do spoken word projekata.

Cijena ulaznica: 60/80 kn. Pretprodaja: VIB & Dirty Old Shop.

Details

Date:
2 lipanj, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
60kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska