Loading Events
  • This event has passed.

‘Tulum’ u Domu sportova: Hladno pivo, Brkovi i Šank

15 listopad, 2016Ovogodišnja ‘Tulum turneja’, jesenska dvoranska serija koncerata, započet će svoj put u Domu sportova u subotu, 15. listopada. Prva stanica donosi dosad najžešće izdanje, svezagrebački punk rock tulum u režiji Hladnog piva, Brkova i Šanka.

Hladno pivo
Hladno pivo

Zahvaljujući aktualnom albumu “Dani zatvorenih vrata”, jednom od ponajboljih u karijeri, Hladno pivo je ponovo suvereno zasjelo na vrh regionalne rock scene. Čak sedam singlova skinuto je s tog izdanja, od nastupnog “Vjeruj u mene” do prošli tjedan lansiranog “Dibidusa” kojeg prati sjajan spot režisera Vojana Koceića. Na Tulum, naravno, osim novih songova Mile i dečki donose najbolje iz repertoara, u dvosatnom setu u kojem će se naći sve od “Bubašvaba” naovamo.

Brkovi (Foto: Roberto Pavić)
Brkovi (Foto: Roberto Pavić)

Punk folk wellness petorka Brkovi proteklu je godinu uz brojne klubove punila i najveće dvorane regije. Bend kojeg se malo koji radio usudi pustiti u eter rasprodao je prvo Malu dvoranu Doma sportova u ožujku 2015., da bi potom, poguran odličnim novim albumom “Torzo Dade Topića” napunio i beogradsku Halu sportova početkom prošlog mjeseca. Krcat kalendar dovest će Brkove do velikog broja solo i festivalskih nastupa ovog ljeta, a naposlijetku i do Tuluma u Domu sportova.

Šank?! (Foto: Roberto Pavić)
Šank?! (Foto: Roberto Pavić)

Punk rock kvartet Šank?! dokazao je, napunivši Tvornicu kulture 13. svibnja, da su stvorili sve brojniju, izuzetno vjernu bazu fanova. “Grad je naš”, “Zagreb gori”, “Ljubav gradu” i “Borac” pjevaju se s visoko podignutim šakama ili surfajući po glavama prvih redova. Ulica već odavno nije imala tako jak i artikuliran stav kao onaj koji progovara kroz pjesme Šanka.

 

Nakon nositelja Dubioza Kolektiva i S.A.R.S.-a u prvoj te Bajage i Silentea u drugoj sezoni Tulum u svojoj trećoj godini najprepoznatljivije dosad kreće žanrovski određenim smjerom. Punk rock kombinacije spojit će u Domu sportova nekoliko generacija u velikom mosh pitu. Jedna stvar ipak će ostati ista, a to je činjenica da i ovaj put donosi više od četiri koncertna sata za izuzetno povoljnu ulaznicu koja će se moći kupiti već od srijede, 25. svibnja.

 

Ulaznice u prodaju kreću u srijedu, 25. svibnja po cijeni od 60 kn. Ta cijena će biti na snazi do 17. srpnja, a od 18. 07. se penje na 70 kn. Ukoliko ih ostane ulaznice će se na dan koncerta moći kupiti za 90 kn.

Službena prodajna mjesta: Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Aquarius CD Shop, Varšavska 13, Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a, Eventimova prodajna mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu i online na www.eventim.hr.

Details

Date:
15 listopad, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn60 – Kn90
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Dom sportova
Zagreb, + Google Map