Američki kantautor Mason Lindahl premijerno u Rijeci

Mason Lindahl (foto: Promo)

U Rijeku, točnije u Book caffe Dnevni boravak, u četvrtak 26. siječnja od 20h premijerno stiže američki gitarist i skladatelj Mason Lindahl. Na aktualnoj turneji promovira svoj zadnji album “Kissing Rosy in the Rain”. Ulaz je slobodan, no zbog ograničenog kapaciteta potrebno je svoj dolazak potvrditi na e-mail: [email protected]. Za rezervaciju je preostalo 15 mjesta.

Masonovo najnovije izdanje, “Kissing Rosy in the Rain” iz 2021., dolazi nakon dugih 12 godina od posljednjeg albuma. Objavljen za izdavačku kuću Tompkins Square čiji je vlasnik Josh Rosenthal savršeno sažeo svoje prvo
slušanje: “Odmah mi se svidjela. Nešto me u španjolskoj gitari podsjetilo na Leonarda Cohena. Bilo je zvučnih artefakata po cijeloj snimci poput malih uskršnjih jaja. Glazba je bila očajnički tužna i mračna, ali nekako ohrabrujuća i puna nade. Jednostavno sam to obožavao. Mason je to učinio. Stvorio je vlastiti zvučni svijet. I samo je njegov.”

Mason pronalazi mir u nijansama i nalazi više u manjem. Napisane pjesme su proizvod borbe pojedinca da nađe mir uma. Seks ispod zvijezda, krošnje koje se čupaju i okreću u oku uragana, teška kiša, oštri vjetrovi na novoj koži i mir u pošasti glavne su inspiracije iza njegovog posljednjeg albuma “Kissing Rosy in the Rain”. Bliži je Tchaikovskom nego (Johnu) Faheyu, uz mekšu i nasilniju notu. Zvuk albuma opisuju glasni, intenzivni arpeggio, te dugačke pauze koje polažu temelje za klimaktično i visceralno iskustvo u glavama slušatelja. Ljubitelji Leonarda Cohena, Townesa van Zandta, Joan Shelley, Ryleyja Walkera i Damiena Jurada dolaze na svoje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X