Zagreb, otvoreni grad na Međunarodni dan migranata

1. ZOG (foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

U suradnji s Gradom Zagrebom kroz EU projekt Connection, u Centru mladih Ribnjak se upravo priprema se prvo izdanje programa „Zagreb, otvoreni grad” i to 18. prosinca 2022. na Međunarodni dan migranata.

Da je Centar mladih Ribnjak novo-staro mjesto za dobru dozu kulture, umjetnosti i zabave sada već svi znaju! Ove, 2022. godine Centar mladih Ribnjak je publici, građanima i svim zainteresiranima donio bogat i raznovrstan program izvedbenog, koncertnog, kazališnog i ostalog umjetničkog sadržaja. A da je Centru jako stalo do razvoja i unaprjeđenja otvorenog građanskog društva vidi se iz do sada održanih programa kao što su: HURTOK – ukrajinsko-hrvatske interkulturne radionice, Knjige u krošnjama – festival književnosti za djecu i mlade s posebnim programom posvećenim audio knjigama, Odvalimo se poezijom – humanitarni pjesnički buvljaci, obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica, Jednaki u kulturi – tjedna posvećenog inkluziji, Matineje u šlapama subotom i posebni programi razvoja publike kroz koncerte klasične glazbe u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama, Ekološke renesanse kao promoviranja samoodrživosti, Rezidencije Ribnjak – jedinstvenog programa podrške nezavisnoj kazališnoj sceni i sada novopokrenutog programa ZAGREB, OTVORENI GRAD – cjelogodišnjeg ciklusa programa koji kroz niz kreativnih radionica, koncerata i predstava ima cilj promovirati kulturu dobrodošlice!

Prvo izdanje manifestacije ZAGREB, OTVORENI GRAD događa se u nedjelju 18.12. od popodneva do kasne večeri u prostorima Centra mladih Ribnjak. Sve počinje u 16 sati programom za najmlađe: koncertom koji bi mogla biti i predstava, odnosno predstavom koja bi mogla biti i koncert: Pjeva mi se pjesma – Orkestra pokoloka, najluđeg dječjeg kazališta u gradu: Teatra PocoLoco. U partnerstvu s nizom udruga poslijepodne se nastavlja s pet besplatnih radionica za sve uzraste na kojima ćete moći osmisliti najljepše poklone vašim dragima: one koje ste svojim rukama i svojim srcima izradili. Večer se nastavlja sjajnim koncertima, nastupaju Zbor Domaći gosti, afrički glazbenici iz Panafričkog društva prijateljstva i zvijezde večeri, frankofoni bend iz Bihaća: JALL AUX YEUX.

Ulaz na programe je slobodan, osim predstave/koncerta Teatra PocoLoco.

SATNICA:
16:00 Pjeva mi se pjesma – Orkestra Pokoloka (Teatar Poco Loco)
– predstava/koncert za uzrast od 2g do 102g

*Ograničen broj karata je u prodaji

*ulaznice za sve NOVE SUSJEDE Centra mladih Ribnjak su besplatne uz prethodnu rezervaciju na: [email protected] / for our new neighbours we have free tickets, please reserve them at: [email protected]

17:00 Besplatne radionice uz prethodnu prijavu:

1. Izrada afričkih maski (Centar za kulturu dijaloga) – svi uzrasti

2. Radionica oslikavanja platnenih torbi (Are you Syrious?) – svi uzrasti

3. Storytelling radionica za djecu i mlade (Inicijativa centar edukacije) – djeca i mladi

4. Radionica podmetača za čaše i ukrasa za bor (Centar mladih Ribnjak/ Hurtok)- svi uzrasti

5. Slikanje s Karzanom uz zalogajčić (Centar za kulturu dijaloga) – za odrasle

Svi koncerti su besplatni za javnost:

19.00 Zbor Domaćigosti

19:30 glazbenici Panafričkog društva prijateljstva (PADUH)

20:00 JALL AUX YEUX (frankofoni bend iz Bihaća, BIH)

21:30 farewell drums party

Organizator događanja „Zagreb, otvoreni grad” je Grad Zagreb u suradnji s Centrom mladih Ribnjak. Partneri u projektu su Centar za kulturu dijaloga (CKD), Centar za mirovne studije (CMS), Inicijativa centar edukacije, Panafričko društvo prijateljstva (PADUH), Are you Syrious? (AYS), Teatar Poco Loco i Rock Akademija.

Obilježavanje Međunarodnog dana migranata financirano je sredstvima EU projekta Connection, kojeg provodi Grad Zagreb s nizom partnera mreže Eurocities.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X