Cultura Tres u Vintage Industrialu

Cultura Tres

Sepulturin basist Paulo Jr. dolazi s venecuelanskim metal kultom Cultura Tres u Vintage Industrial u utorak 14. svibnja.

Cultura Tres je bend s poviješću prkosa i ustrajnosti koji su posijali u gradiću Maracay u Venezueli. Bend je krenuo kroz DIY pristup i stjecao poštovanje južnoameričke sludge-doom scene. Braća gitaristi Alejandro i Juanma Montoya iznijeli su niz samostalnih izdanja, ali unatoč raznim glazbenim vrhuncima kao što su turneje po Europi, Japanu i Južnoj Americi ili proglašenje otkrićem mjeseca Metal Hammera UK, ranim težnjama obitelji Montoya nedostajali bi resursi i članovi tima da dosegnu sljedeću razinu.

Rani napori braće neće proći potpuno nezapaženo od strane priznatih glazbenika i publikacije ipak. Cultura Tres bi se spominjala pa čak i predstavljala unatoč nepotpisanom statusu. Časopisi kao što su; Burrn (Japan), Decibel (SAD) bi pohvalili originalnost benda. Nije neobično vidjeti poznate glazbenike u Cultura Tres majicama na pozornici.

Uočivši prevladavajući interes za rijetkost ovih ranih DIY izdanja, Montoye su ponovno stekli energije za pokretanje nove Cultura Tres, ovaj put unutar tima sa sličnim težnjama. Nakon što je 2019. čuo za planove za novi Cultura Tres, stari prijatelj Paulo Xisto Pinto Jr. (basist svemoguće Sepulture), iznenadio je braću ponudom da im se pridruži. A tko bi bolje od Paula mogao pomoći u oblikovanju zvuka koji predstavlja južnoamerički metal. Nakon njega bendu se priključio Jerry Vergara Cevallos, venezuelansko-kolumbijski bubnjar.

Cultura Tres prošle je godine izbacila peti, ali na neki način zapravo prvi album “Camino de Brujos” (Stazom vještica).

Vrata 20:00
Koncert 21:15

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X