Daliborovo granje i Skotni vrag u Boogaloou

Daliborovo granje

Međimurski peteročlani progresivni post rock bend Daliborovo granje održat će koncert u Boogaloou u subotu 28. listopada uz podršku virovitičkog psihodeličnog rock benda Skotni vrag.

Zavidnu međunarodnu pozornost Daliborovo granje si je priskrbilo po objavi drugog albuma „Hainin” uhvativši pažnju švedskog YouTube kanala „Underrated Albums” na kojem je u kratkom roku s preko milijun pregleda postao najslušaniji album u posljednjih deset godina otkako kanal promovira skrivene EP i LP dragulje svjetske glazbene scene, a puni potencijal i potentnost izdanja prepoznala je i domaća kritika.

Daliborovo granje od 2014. u većinskoj mjeri kroz DIY pristup stvara progresivnu i eksperimentalnu post rock glazbu bježeći od uobičajenih etiketa i svrstavanja u glazbene kalupe. Suptilno poigravanje sa stoner rockom i srodnim žanrovima dovodi do ezoteričnih melodija i glazbene katarze. U njihovom katalogu izdanja nalaze se debitantski album „Daliborovo granje” (2015., Slušaj najglasnije!) i „Hainin.” (2020., Dostava zvuka).

Četveročlani psihodelični rock bend Skotni vrag poigravajući se elementima indie i surf rocka, groovea, psihodelije, pa čak i jazza, prezentira svojevrstan glazbeno-satirični igrokaz, čiji su protagonisti šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje. Iza sebe imaju debitantski album „Skotni Vrag”, a bend uz stalne koncertne aktivnosti radi i na novim materijalima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X