Daliborovo granje u Vintageu

Daliborovo granje

U četvrtak 13. listopada u Vintage Industrial stiže rock poslastica psihodeličnog proga, Daliborovo granje.

Daliborovo granje peteročlani su psihodelični / progresivni / post rock sastav iz Međimurske županije u Hrvatskoj osnovani 2014. godine. Bend svira striktno instrumentalnu glazbu, koja je pod snažnim utjecajem različitih svjetskih melodija (orijentalne, balkanske, bliskoistočne …) kombinirane u standardni post-rock / psihodelični rock žanr, uz primjese drugih žanrova poput surf rocka ili stoner rocka, iako ne vole da ih se svrstava u žanrovske kutije/kategorije i samo žele svirati glazbu koja im se u danom trenutku svira. Jammovi i improvizacije su vrlo velik dio njihove glazbene svakodnevice, od kojih su mnogi uploadani na Youtube, a puno njihovih pjesama dolazi od jammova koji se kasnije modificiraju i/ili točno uvježbavaju.

Filozofija benda oduvijek je bila težnja prema neovisnosti – u sviranju, snimanju, miksanju, masteringu i stvaranju album arta/covera.

Preko Franjićevog lejbla Slušaj Najglasnije! 2015. godine izdali su istoimeni debitantski studijski album (Daliborovo Granje 2015) koji su sami snimili i miksali u mističnoj garaži u predgrađu rodnog Čakovca. Na albumu se uz standardnu četvorku (Alan Horvat na gitari, Filip Toplek na gitari, David Lesjak na basu i Andrija Munđar na bubnjevima) u nekim pjesmama pojavljuje flauta, koju je odsvirala Ema Mezga.

Krajem 2017. prisiljeni su napustiti svoju mističnu garažu ali se ubrzo nastanjuju na novoj lokaciji – čarobna baraka, gdje je krajem 2019. godine snimaju svoj drugi studijski album. Album pod nazivom „Hainin“ objavljen je u studenom 2020. pod izdavačem Dostava Zvuka. Na albumu više nema flaute, ona je zamijenjena trubom – koju je odsvirao Tomica Oskoruš, a mix i master prepušten je Leonardu Klaiću, koji je uvelike nadogradio zvuk s njihovog prvog albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X