EKV real tribute by IQV u Boogaloou

EKV by IQV

U subotu 5. studenog u zagrebačkom klubu Boogaloo održat će se koncert posvećen životnom djelu Milana Mladenovića i njegove grupe Ekatarina Velika na 28 godišnjicu Milanove smrti. Ekatarina Velika jedan je od najboljih ex-Yu rock bendova koji je “žario i palio” godinama. Snimili su sedam albuma koji spadaju u sam vrh ex-Yu scene te i danas uživaju veliku popularnost. Njihove pjesme su bezvremenske i glazbeno i tekstualno, te još uvijek zvuče moderno i aktualno. Nažalost sva četiri izvorna člana, bubnjar Ivan Vdović – Vd, basist Bojan Pečar, pjevač i gitarist Milan Mladenović te klavijaturistica Margita Stefanović – Magi, nisu više živi tako da se nad Ekatarinom Velikom nadvio i oblak mističnosti, a sam bend postigao kultni status.

Opus rada grupe EKV kao i pokoju pjesmu grupe Šarlo Akrobata u kojoj su prije EKV-a svirali Milan i Vd će izvesti jedan od najboljih EKV tribute bendova, beogradski IQV. IQV – EKV real tribute bend je na svojim koncertima imao prilike nastupati i surađivati sa bivšim članovima EKV, Markom Milivojevićem, Ivanom Feceom Firčijem i Tanjom Jovićević, kao i sa drugim etabliranim glazbenicima poput Vasila Hadžimanova, Mite Jovančića (Block Out) i Dade Topića. Uz redovne klupske koncerte, bend je sudjelovao na svim većim regionalnim festivalima, na promocijama knjiga o članovima EKV i tribinama posvećenim radu i stvaralaštvu ove grupe. Najveću potvrdu ovom sastavu, ipak, dala je publika, privržena pjesmama Ekatarine Velike, koja prihvaća IQV – EKV real tribute bend iz koncerta u koncert, iz godine u godinu, iz grada u grad – svojim stalnim prisustvom na nastupima i pruža članovima benda podršku i poticaj zbog čega su im članovi benda nemerljivo zahvalni.

Posjetitelji koncerta će nakon koncerta moći otići na 80’s Party koji će se paralelno održavati u maloj dvorani Boogaloo Cluba sve do 4 ujutro.

Vrata se otvaraju u 20 sati a početak koncerta je najavljen u 21 sati. Cijena ulaznice iznosi 70 kn u pretprodaji i 90 kn na dan koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X