Šiza promovira album u koprivničkom FUNK-u

Šiza

U subotu 19. studenog u FUNK konačno  stiže dvojac Šiza.

Marko i Bruno, nakon što su u kratkom vremenu cijeloj Hrvatskoj spustili čeljust do poda svojim debijem i koncertima na kojima je publika bezuspješno tražila gdje se skriva treći član, dolaze oznojiti svoju domaću ekipu.

Duo koji se profilirao na domaćoj sceni kao trenutno najenergičnija, najbučnija i najžešća kombinacija svojim nastupima na INmusic Festivalu, brojnim klupskim i festivalskim koncertima te nominacijama za Rock&Off nagrade i ulaskom u finale Nagrade Milana Mladenovića dolazi protresti svoju najdražu pozornicu.

Osim što će drmati uspješnicama s albuma “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”, koji je visoko kotirao na gotovo svim ljestvicama najboljih izdanja 2021. godine, predstavit će nam i nove pjesme s kojima se uskoro zaključavaju u garažu radi snimanja. Ulovi ih prije nego li zatvore vrata studija da te razvale kao što su i sve ostale u zemlji.

Šizi će se pridružiti i mlade nade koprivničke scene Grunter koji su svojim odličnim singlom “Cenzurirana” ušli u polufinale Nagrade Milana Mladenovića.

Šizu čine Marko Kuhar (bubanj) i Bruno Antolić (bass/vokal) koji minimalističkim pristupom ritam sekcije i vokala stvaraju žestoki zvuk. Negdje na ivici između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka smjestio se njihov debi album “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” koji je objavljen u izdanju Dostave Zvuka. Dakle, samo nakon deset mjeseci postojanja energični duo kroz razigranu ritam sekciju i masne bas rifove predstavlja deset temperamentnih pjesama koje su upakirane u nepokolebljive stavove navodeći slušatelja na propitkivanje moralnosti i uspinjanja u „hranidbenom lancu” života. Najavni singlovi albuma bili su “Prsa će kosti čuvati”, “Hvala, zavijam ipak sam” i “Skromnost nikad nije bila fer” koje su dale uvid u ognjevitu pjesmaricu Antolićevih misli koju u prikladnoj maniri prati glazbena kulisa i spotovi. U rujnu 2021. godine u suradnji Dostave Zvuka i Blind Dog Recordsa Šarenog dućana “Pristojnost” izlazi kao LP vinylno izadnje, a u listopadu 2021. godine zaokružuju priču “Pristojnosti” videospotom za singl “Oprostite, oprostite, oprostite”.

Tijekom izazovne koncertne 2021. godine obilježene epidemiološkim mjerama odsvirali su podosta energičnih koncerata te su publiku iznenadili kako duo bend može bombati kao da ih je petero na stageu. Krajem 2021. godine “Pristojnost” se našla na gotovo svim nacionalnim i regionalnim ljestvicama najboljih izdanja 2021. godine gdje je vrlo visoko kotirala čime je Šiza bila glavni predstavnik “distorziranih” bendova 2021. godine u regiji.

U 2022. godini nastupali su još i više gdje valja izdvojiti nastup na INmusic festivalu te koncerte na Rock&Off turneji gdje su opravdali etiketu benda koji isporučuje, a ne samo da obećava. Sve to su potvrdili nominacijama za Rock&Off nagrade (za najboljeg novog izvođača i najboljeg rock izvođača) te ulaskom u finale Nagrade Milana Mladenovića.

Trenutno i dalje aktivno nastupaju te pripremaju novi album.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X