ISKRA i Revirgin u Attacku

ISKRA

ИСКРА / ISKRA, makedonski synthwave bend, čiji su nastupi popraćeni pomno usklađenim vizualizacijama i light dizjanom, dolaze premijerno u Zagreb 10. svibnja kad će održati koncert u AKC Attacku u pratnji čakovečkog Revirgina.

Priča ISKRE se odvija u Skopju 2088./2089. godine, sunčani grad pod opsadom je zlonamjerne korporacije. Grupa od četiri vrlo različita, ali podjednako hrabra lika odlučuje se suprotstaviti njihovim koruptivnim metodama. Viktor Andonovski, Vladimir Petković, Mihail Naumov i Boban Krstev navodno su našli čip iz budućnosti, iz njega podatke sintetiziraju u elektroničke zvukove popraćene animacijama.

Domaća publika imala ih je prilike upoznati na prvom izdanju SHIP Festivala, svojim spektakularnim nastupom zatvorili su glavnu pozornicu festivala na tvrđavi Sv. Mihovila. ISKRA iza sebe ima dva albuma “AKT01” izdan na CD-u i kazeti za PMG Recordings i prošlogodišnji “MOTHER EARTH MOTHER BOARD” objavljen za Diehard Records

Revirgin je glazbeni dvojac iz Čakovca koji čine Karlo Križnik i Paula Gavez. Početkom 2022. Revirgin izdaju svoj prvi album “Simulations”, inspiriran new wave izvođačima kasnih 70-ih i ranih 80-ih, te bendovima iz gothic rock žanra aktivnih sredinom 80-ih. Na novom albumu “Moderna rješenja” (izdan u jesen 2023.), okreće progresivnijem zvuku, uvlači techno i dub zvukove u svoje kompozicije, a promjena koja se vjerojatno najviše ističe jest ta da bend počinje pisati tekstove na hrvatskom jeziku.

Ulaznice za koncert u AKC Attacku u prodaji su po cijeni od 8€, a cijena ulaznice na ulazu iznosit će 10€. Prodaja ulaznica putem Core Event sustava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X