Ivan Kapec i Hrvoje Galler sviraju ‘Aligatore’ u Začaranoj Močvari

Ivan Kapec

U srijedu 5. travnja Začarana Močvara predstavlja koncert jazz glazbenika Ivana Kapeca koji će se ovaj put predstaviti u indie ruhu.

Ivan Kapec cijenjeni je jazz gitarist “srednje generacije” koji se krajem prošle godine okušao u drukčijoj formi – za Croatia Records objavio je svojevrsni indie-pop album “Aligatori” kojeg će promovirati upravo na ovom koncertu u Močvari.

Kapec je na glazbenoj sceni prisutan od devedesetih godina prošlog stoljeća u jazz i elektroničkoj glazbi. Bio je član ili pokretač mnogobrojnih sastava poput Ten Directions, Ivan Kapec Trio, TrianguliZona, Capisconne Electro Unity, Kapec Labosh Duo ili Ivan Kapec 5tet. S Majom Posavec godinama nastupa u programu ‘Večer s Cohenom’, a voditelj je i electro-jazz projekta Sunrise Sessions. Supokretač je izdavačke kuće Zona Muzika, a uređuje i radijsku emisiju ‘Jazzolovka’.

Toj bogatoj karijeri očigledno nešto nedostajalo jer se Kapec odlučio na iskorak u prilično drukčije vode. “Radom na projektu Leonarda Cohena probudilo se nešto što je u meni uvijek čučalo, kantautorski refleks koji sam provodio već kroz pisanu poeziju. Pjesme koje su nastajale dosta spontano počele su poprimati konkretnije oblike i dobio sam veliku potporu prijatelja glazbenika”, objasnio je Kapec nastanak albuma “Aligatori” na kojem je uistinu imao veliku podršku prijatelja glazbenika. Na albumu su uz Ivana Kapeca svirali i pjevali Maja Posavec, Hrvoje Galler, Silvio Bočić, Janko Novoselić, Mario Bočić, Šimun Matišić, Goran Delač i Andrej Jakuš.

Na ovom koncertu Kapec će nastupiti s klavijaturistom Hrvojem Gallerom. Odlučio je da na live izvedbi albuma budu samo klavir i glas, kako bi se dalo više prostora spontanoj i slobodnijoj interpretaciji, što je zapravo prirodni refleks jazz glazbenika, iz čijeg svijeta Kapec i dolazi. Da se te zahtjevne uloge klavijaturiste prihvati Hrvoje Galler, Ivanov kolega iz banda Kozmodrum, bio je logičan slijed događaja. Njih dvojica odlučili su reinterpretirati jedan dio materijala s albuma Aligatori, dok će drugi dio sadržavati pjesme koje su spontano nastale upravo za ovaj format. Galler, osim klavira, koristi i MOOG sintisajzer, a Kapec se na nekim pjesmama uključuje i s bariton gitarom. Tim rasporedom postiže se jedna posebna zvučna tekstura koja se idealno pretapa s Kapecovim stihovima. Aligatori rework time podjednako daju naglasak na tekst, na glazbenu teksturu kao i na slobodu interpretacije čime se stvaraju uvjeti da svaki koncert bude poseban glazbeno-poetski događaj.

Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 6 €/45,21 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 8 €/60,28 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X