Jazz Point Novi Zagreb: Lana Janjanin Quartet u Velikoj dvorani Centra za kulturu Novi Zagreb

Lana Janjanin Quartet (Foto: promo)

Lana Janjanin Quartet nastupa u petak, 24. svibnja 2024. s početkom u 20:00 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu Novi Zagreb. Ulaz je slobodan.

Lana Janjanin na svoj premijerni nastup dolazi s novim kvartetom kojeg čine ponajbolji jazz glazbenici mlađe generacije slovenske scene. Ujedno ovo će joj biti prvi koncert u Zagrebu nakon pet godina. Uz Lanino izvanredno sviranje klavira i prepoznatljiv vokal, publika će imati priliku upoznati i njezin novi Quartet sastavljen od ponajboljih jazz glazbenika mlađe generacije susjedne Slovenije. Sastav čine Tomaž Gajšt (truba), Jošt Lampret (kontrabas) i Žiga Smrdel (bubnjevi).

Lana piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za svoj jazz sastav s kojim redovito nastupa na međunarodnim pozornicama, kao i za klasične i jazz orkestre, kojima po prilici i dirigira. Njezine kompozicije za klasične komorne sastave redovito izvode ansambli po cijelome svijetu (SAD, Argentina, Njemačka, Francuska, Austrija, Danska, Belgija, itd.).

Također, kao izvođačica nastupa solo (međunarodno) i sa svojim sastavom na brojnim festivalima te ekskluzivnim hotelima (Švicarska, Grčka, Kina, Kajmansko otočje, itd.). Surađivala je s mnogim renomiranim glazbenicima i orkestrima među kojima su i Roby Lakatoš, Vlatko Stefanovski, ORF Simfonijski Orkestar, Jazz Orkestar HRT-a, Zagrebačka Filharmonija, RTS Big Band i Athens Big Band.

Krajem 2018. godine objavila je debitantski album autorske glazbe – “A Minute of Love”, koji je snimila sa svojim jazz sastavom. Iste godine objavljen je i dvostruki album “Miracles” u suradnji s Dinom Rizvić i Jazz Orkestrom HRT-a, s čijom produkcijom obje glazbenice ulaze u povijest Hrvatske i regije kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale i otpjevale svoj opus za big band.

Lana je 2019. godine nominirana za diskografsku nagradu “Porin” u kategoriji “Novi izvođač godine”, a iste godine predstavljala je Hrvatsku na međunarodnom projektu i turneji “Euroradio Jazz Orchestra” pod organizacijom Europske radiodifuzijske unije. U srpnju 2021. godine preuzima funkciju umjetničke direktorice jazz projekata Hrvatskog Društva Skladatelja, čiji je redovni član.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X