Zvučni zid: Roj Osa u Kontejneru

Roj Osa u Kontejneru

Kontejner i Kopaton Records u suradnji sa Zvučnim zidom i ZEZ-om predstavljaju Roj Osa u četvrtak, 16. svibnja (Odranska 1/1, Zagreb)

Satnica:

19:30 Razgovor: Eksperimentalna glazbena scena; gosti: Davorka Begović (KONTEJNER, Gibanja), Mirna Čupić (KSET/ZEZ), Vedran Peternel (Zvučni zid) i Alen Sinkauz (Kopaton Records, Roj Osa); moderatorica: Melanija Pović Jagarinec
21.00 Roj Osa, promocija albuma “Azbestni krovovi” (60′)

Cijena ulaznica za koncert: 7,00 EUR (pretprodaja), 10,00 EUR na dan koncerta.

ULAZNICE: https://www.entrio.hr/event/koncert-roj-osa-kontejner-18741

Co-host: Zvučni zid, KSET, ZEZ

Višestrukim povodom, dio aktivnih sudionika hrvatske eksperimentalne glazbene scene okupio se u zajedničku organizaciju promocije albuma “Azbestni krovovi” benda Roj Osa, promociju kompilacije “Zvučni zid”, te promociju jedinog eksperimentalnog domaćeg labela Kopaton Records. Cijela večer služi i kao zagrijavanje za nadolazeća Gibanja, 4. eksperimentalno zvučno događanje udruge KONTEJNER, ali i kao prilika za dodatno međusobno povezivanje i razgovor.

Moderatorica razgovora o eksperimentalnoj glazbenoj sceni je Melanija Pović Jagarinec, urednica koja redovito prati scenu, a u razgovoru sudjeluju: Davorka Begović (KONTEJNER, Gibanja), Mirna Čupić (KSET/ZEZ), Vedran Peternel (Zvučni zid) i Alen Sinkauz (Kopaton Records, Roj Osa).

Kompilacija “Zvučni zid” svojevrsni je nastavak izdanja “Zagreb Calling” putem kojeg se 2021. prikazao presjek alternativne scene Zagreba. Na novoj, dvostrukoj ploči “Zvučni zid”, koncept je proširen na cijelu Hrvatsku, a album osim petnaest drugih izvođača predstavlja i deset klubova diljem zemlje koji podržavaju alternativnu scenu. Obje kompilacije nagrađene su Porinom u kategoriji Najbolji album s raznim izvođačima. “Zvučni zid” tijekom 2024. neke od bendova s kompilacije predstavlja uživo, pa će tako u KONTEJNER-u nastupiti Roj Osa.

Roj Osa je novi bend Nenada Sinkauza, Alena Sinkauza i Marca Quarantotta. Svoju suradnju vide kao jedinstveni prostor autorskih ideja, koncepata, ali i intuicije i slobode. Glazba koju stvaraju kreće se po rubovima njihova dosadašnjeg zajedničkog zvučnog stvaralaštva i prijateljstva koje traje 30 godina. Koriste digitalnu i analognu elektroniku, manipuliraju uživo električne i akustične intrumente kontrolirajući pritom maksimalni dinamički raspon zvučnih događaja. U Zagrebu će promovirati album “Azbestni krovovi” LP, D (Kopaton records), a na vizualima će im se pridružiti multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif.

Ovaj koncert predstavlja ekskluzivan uvid u njihov prvi album “Azbestni krovovi” koji će vas odvesti na putovanje kroz glazbene eksperimente i duboke teksture zvuka. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, a ovo je prilika da ga doživite uživo u svoj njegovoj složenosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X