Kandžija u Vintage Industrialu

Kandžija u Vintage Industrialu

Nakon punih godinu dana Kandžija se vraća Zagrebu, u četvrtak 29. veljače u Vintage Industrial. Bend priprema novi album i prvi put će izvesti nove stvari pred publikom.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih hip hop izvođača poznati po raznovrsnom stilu te energičnim nastupima sa instrumentima koje kombiniraju sa digitalnim zvukom. Dugo ih nije bilo jer nikada ne ponavljaju isti koncert, a povod ovome je otvaranje novog poglavlja budući da su trenutno u fazi rada na novom albumu i po prvi puta će izvesti i nove stvari stvari pred svojom publikom.

Za sve koji pitaju da li je s bendom? Uvijek. Bend se sada Kandžija i zajedno su jedna cjelina. Predvodi ih Stjepko Galović, a bend čine: Filip Mesarić, Matej Huljev, Goran Pavlović i Vjeko Ranogajec. Uz režiranje filmova, predstava i raznih projekata, Stjepko je odlučio da je vrijeme za novi album. Nećemo najavljivati kakav će biti album, to se uvjerite sami.

Osječki hip hop izvođač Kandžija je umjetnik za doba post-ironije. Njegove tekstove prate masni beatovi i živa energija pratećeg benda. Nakon petnaest godina karijere, jedno je sigurno: na Kandžiju se uvijek može računati da dostavi nešto svojstveno i sa najiskrenijom energijom. Stilovi se izmjenjuju iz pjesme u pjesmu i klize između hip hop beatova, jako puno svih žanrova, suvremene produkcije i odjeka aktualnih trendova pop glazbe. Kandžijina slikovita lirika obilježena je ozbiljnom duhovitošću i stavom koji je drukčiji od hip hop sterotipa te šalje univerzalnu poruku.

Nakon mixtapea “Jea…Mixhejt” (2006.), uslijedili su u prvi albumi “Narodnjaci” (2009.) te “Koktel od rakije” (2011.). Kandžija se zatim posvetio zajedničkim projektima s Toxarom (Zlatne Žbice, 2012.) i Bvanom (Bvandžija – “Dvojezična Ploča”, 2014.). U međuvremenu je započeo ozbiljniji rad s bendom Gole Žene pa je 2014. objavio live album “Folder sa Golim Ženama” kao uvertiru za studijsko izdanje naredne godine. Krajem 2015. Kandžija I Gole Žene izbacili su album “Nema Labavo” koji je zasluženo dobio hvalospjeve od kritičara i publike te doveo njihovu glazbu u vrhove top ljestvica. Ovaj album im je donio status nezaobilaznog koncertnog iskustva jer su u prepunim prostorima napucanim nastupima trgali domaću hip hop scenu.

Iduće dugometražno izdanje, mali izlet s eksperimentalnim albumom s b stranama “Beton” (2018.) je zabetoniralo Kandžijinu poziciju u vrhu regionalne hip hop scene. Izbačen za vlastitu etiketu “Zlatne žbice”.

Povrat studijskom radu s bendom 2019. je obilježio album “Plafon” koji je u 24 sata postao najslušaniji na streaming servisima u Hrvatskoj. Ovim energičnim, plesnim i najosobnijim izdanjem do sad srušio je vlastite rekorde i još jednom probio plafon svojeg stvaralaštva.

Vrata 20:00
Koncert 21:15

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X