Marčelo u Vintage Industrialu

Marčelo

Nakon petogodišnje koncertne pauze, 29. studenog u zagrebački Vintage Industrial Bar dolazi Marko Šelić Marčelo s bendom, a u sklopu regionalnog koncertnog obilježavanja dvadesetogodišnjice njegove karijere.

Uskoro se navršava druga godina otkako je objavljen njegov, diljem regije hvaljen album „Nojeva varka” (Lampshade Media), a očekivali smo ga i na AntiValentinovu #8 sredinom veljače. Zbog čega je taj nastup otkazan, kao i o tome šta nas očekuje u Vintageu, Marko Šelić Marčelo kaže: “Nažalost, zdravstveni razlozi omeli su nas da se pred zagrebačkom publikom pojavimo na legendarnom AntiValentinovu. Otud se rodila ideja o nadoknadi u obliku celovečernjeg koncerta iz sve snage – i trebalo nam je vremena, ali evo, napokon dolazimo i vrlo se radujemo. U godinama tokom kojih se nismo videli desio se konceptualni album “Nojeva varka”, i jedva čekamo da vam predstavimo njegovu živu verziju – prošaranu odabranim starim pesmama, naravno. U Zagreb dolazimo u punom sastavu: Nensi (vokal), Raid (gramofon, klavijature), Šljuka (vokal, klavijature), Krumes (violina), Maks (saksofon), Drama (bubanj), Fabri (bas), te moja malenkost, i sviraćemo sigurno dva sata. Koncert će, između ostalog, prikazati naše muzičko sazrevanje kroz godine, pređeni put biće utkan u repertoar, s „Nojevom varkom” kao sadašnjicom. Od koje ćemo se otisnuti dalje u nepoznato, nakon proslave dvadesetogodišnjice.”

„Nojeva varka”, šesti studijski album objavljen u prosincu 2021. godine, predstavlja Marčelov najkonceptualniji rad do sada, kojem je više nego ikada ranije prišao kao jednom od svojih književnih djela. Rezultat: svojevrsni roman u stihu, serijalizirana „radio-drama” ispripovijedana kroz 16 pjesama. Priča koja se, izgleda, pojavila kada je najpotrebnija, čemu svjedoči i spektakularna reakcija publike na singl ‘JBG’.

Glazba Marčela i njegovih suboraca najčešće se i dalje svrstava u kategoriju hip-hopa, ali tijekom dva desetljeća rada, a naročito na posljednjem albumu, granice su žestoko pomaknute van ladice žanra: od elektronike, preko prizvuka jazza i soula, pa sve do sevdalinke. Kako sam Marko kaže: „Mene je rep fascinirao kao ritmička vještina i svojevrsna suvremena poezija, tako sam to doživio, i otud je i dalje tu kao moj vokalni izraz, kao alatka. Ali mi smo kao kolektiv zainteresirani za glazbenu slobodu i dobar tekst, van ikakvih žanrovskih religioznosti.”

Na njegovim koncertima publika može očekivati nesvakidašnju energiju i atmosferu, stihiju stihova praćenu glazbenim bravurama – uz magiju timskog drugarstva koja zrači s bine, a u Zagrebu će mu se pridružiti specijalni gost, priznati producent i DJ Phat Phillie, uz čiju glazbu ćemo započeti i ispratiti ovu posebnu glazbenu večer.

Ulaznice po cijeni od 10 € u prodaji na eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X