Preach The Rič – Drugo izdanje hip-hop festivala na Martinskoj

Preach The Rič 2024

Uz moćnu gomilu headlinera, Preach The Rič festival za svoje drugo izdanje otkriva ništa manje impresivne izvođače kojima kompletira ostatak line-upa. Tako će se 16. i 17. kolovoza, na Martinskoj u Šibeniku se uz najavljene headlinere Arrested Development, Valid & DJ Head te Bad Copy pridružiti i ONI te još 16 imena. To su redom: 40Industry, One II Many, Phat Phillie, DJ Bero Zmaj, DJ Noki Nole, DJ Odie, Re:tro Flava, Antebiotik, Brat & Mali Japanac, Mleeksah, Bars, Grooveplayaz, Pećo, Bolest, D-Boe te Nvnzen.

Preach The Rič otkriva i svoj ovogodišnji plakat, koji je kao i prošle godine, djelo Marka Svrake, umjetnika iz Šibenika. Posebno je jedinstveno to što je plakat u potpunosti crtan ručno.

S otkrivanjem cijelog line-upa cijena festivalskih ulaznica iznosi dostupne su na poveznici. Ulaznice je moguće kupiti i na svim prodajnim mjestima (online i fizičkim) platforme Entrio kao i Core Event. Uz festivalsku ulaznicu svaki posjetitelj ima pravo i na korištenje festivalskog kampa na lokaciji koje je uračunato u cijenu.

Preach The Rič također je dio posebne ponude “Martinska 2024. akcija dva festivala plus sedam dana lokacije!”

Zagrebački promo party Preach The Rič festivala, neće biti ništa manje ekskluzivan, u srijedu 19. lipnja, u Dva Osam dolazi Masta Ace, američki reper i producent iz New Yorka. Opisuju ga kao “jednog od velikih, čistih, njujorških MC-ja”, ovog veterana i Eminem je više puta naveo kao uzor kojem se divio na umijeću pričanja. Veza Masta Acea i Hrvatske traje još od 2001. kada se preko Phat Phillieja upoznao s radom domaćih producenata. Ace je ubrzo odabrao raditi s Kooladeom, s kojim je surađivao nekoliko puta u karijeri, njihova pjesma “Beautiful” s Aceovog albuma “Long Hot Summer” postala je underground hit i hip-hop klasik. Masta Ace je 2001. i prvi put nastupao u Zagrebu, a u Hrvatsku se rado vraća. Da je veza s lokalnom scenom jaka, dokazuje i suradnja s Frenkijem, kojem su Ace i Phat Phillie gostovali na pjesmi “Živili”, koju je producirao Edo Maajka. Masta Ace zarepao je i na Gibonnijevoj pjesmi “Toleranca”, a pojavio se i na njegovom velikom koncertu u Ciboni.

Masta Ace već dulje vrijeme surađuje s Marcom Polom, kanadskim producentom s njujorškom adresom. Iza sebe imaju dva zajednička albuma, a posljednji “Richmond Hill” (2024.) promoviraju na europskoj turneji, dvojac iz New Yorka dolazi u organizaciji Blackout Hip Hopa i Pozitivnog ritma.

Petak, 16. kolovoza: Valid & DJ Head, Bad Copy, ONI, DJ Noki Nole, Bars, Podrumatik, Mleekash, Antebiotik, Brat & Mali Japanac, Groove Playaz, NVNZEN.

Subota, 17. kolovoza: Arrested Development, Phat Phillie, One II Many, DJ Odie, 40 Industries, DJ Bero Zmaj, Bolest, Pećo, D-Boe, Re:tro Flava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X