Sadist u Palachu

Sadist (foto: Promo)

Death metal institucija Sadist po prvi put će nastupiti u Hrvatskoj kao zagrijavanje za 11. Dark Circle Fest. Kultni talijanski bend po prvi put će stati na hrvatsko tlo u sklopu jedinstvene miniturneje 18. rujna, a na koncertu će im se pridružiti i domaće death/thrash prog face E.N.D. iz Zadra.

Događaj je uvod za 11. Dark Circle Fest koji će se kao i zagrijavanje održati u kultnom klubu Palach 27. i 28.0 rujna uz mnoštvo gostujućih bendova, 2 headlinera i lokalnih riječkih snaga.

Sadist je svoje metal sjeme zasadio sad već davne 1991. godine te je proveo svoje korijenje kroz cijeli planet postavljajući se na poziciju vodećih predstavnika prog death metala uz Meshuggah, Decapitated i sl.

Svoju tematiku smrti, perverzijama i mračnim senzacijama prenijeli su na najcjenjenije svjetske heavy metal festivale kao što su Hellfest, Wacken, Gods of Metal i slične gdje su dijelili pozornicu s nekim od najvećih svjetskih bendova kao poput Iron Maiden, Motorhead, Slayer, Pantera i mnogih drugih.

Nakon nekoliko godina pauze, 2007. vraćaju se s usavršenim zvukom neobičnih ritmova i sablasnih melodija na albumu “Sadist”. Iza sebe su ostavili sveukupno 9 albuma od kojih je posljednji izdan 2022. godine pod nazivom “Firescorched”.

Bendu će se pridružiti i domaći predstavnik sličnog žanra i jedan od najstarijih ovdašnjih metal sastava, E.N.D. iz Zadra koji je već izgradio odnos sa svojim riječkim obožavateljima.

Ulaznice uskoro u pretprodaji po cijeni od 17€, dok će na dan koštati 20€. U prodaju će biti puštena i mala količina earlybird karata po cijeni od 15€. Više informacija uskoro.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X