Seine promovira album Naizust u KSET-u

Seine u KSET-u

U petak, 27. svibnja u KSET dolazi Seine, ovoga puta kako bi promovirali svoj novi album “Naizust”.

Seine je kantautorski projekt Ivana Ščapeca nastao 2008. te vremenom evoluirao u jedan od najzanimljivijih regionalnih bendova nove generacije.

Počevši kao gitarski indie-punk bend, 2017. godine izbacili su svoj hvaljeni debitantski album “Sno Sna” za Moonlee Records (SI) i VOX project (FR). Uslijedila je regionalna, kao i europska promocija ploče, s nekoliko dužih europskih turneja gdje Seine stječe status koncertne atrakcije.

Nepune dvije godine nakon debi albuma koji se bavio snovima, bend izbacuje svoj drugi album pod nazivom “22”, koji je također konceptualno zaokružen, no ovaj put oko teme novca. Tek što su najavili novu europsku turneju te dobili nominaciju za najbolji europski nezavisni album IMPALA, grupa je morala otkazati sve svoje koncertne aktivnosti uslijed pandemije.

Dvije pandemijske godine provode u studiju snimajući svoj treći album “Naizust”, tek sporadično nastupajući. Uskoro se grupi pridružuje Vatroslav Živković na basu i elektronici (litl itali, Nemeček) kao treći član kolektiva.
Njihov treći album ponovno predstavlja veliki odmak od zvuka koji su dosad ustanovili, gitare skoro u potpunosti zamjenjuju sintevi, a bubnjeve bitovi. Anksioznost i krik drugog albuma zamjenjuju šapat, tople melodije i trip-hop ritmovi, a tematska preokupacija ponovno nalazi svoj centralni motiv, ovaj put u ljudskom jeziku i riječima. Time Seine ponovno ustraju u svojoj nepredvidljivosti i mijenjanju zvučne slike, te se etabliraju kao jedan od najhrabrijih i najzačudnijih punk bendova svoje generacije.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 45 kn možeš kupiti ovdje. Na dan koncerta cijena ulaznice će koštati 60 kn.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  
Idi na Vrh
X