Tamara Obrovac Quartet za Dan žena u riječkom HKD-u

Tamara Obrovac Quartet (foto: Mare Milin)

Riječki Hrvatski kulturni dom za Dan žena 8. ožujka u 20 sati dovodi željeznu istarsku lady Tamaru Obrovac i njezin Quartet!

Ovaj ansambl djeluje u neizmijenjenom sastavu od 1997. godine kada su izdali i prvi CD Ulika na kojem je Tamara po prvi puta predstavila novi način razmišljanja i komponiranja, u kojem uspješno spaja inspiraciju lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem, što će uz njihove uvijek inspirativne i drugačije izvedbe ostati osnovno obilježje njenog glazbenog izraza kojim će postati prepoznatljiva i na međunarodnoj jazz sceni.

Na koncertu u Rijeci quartet će najvećim dijelom predstaviti repertoar s njihovog posljednjeg CD-a Nuvola koji je izašao 2023. godine i koji nosi tri nominacije za Porin. Album je nominiran u kategoriji Najbolji album jazz glazbe koji su producirali Bernard Mihalić i Tamara Obrovac. Skladba Oče moj koju potpisuje Tamara Obrovac nominirana je u kategoriji Najbolje skladbe jazz glazbe, a sa skladbom Dvi divojke Tamara Obrovac Quartet nominiran je u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe.

Album sadrži nove, nešto kompleksnije Tamarine skladbe kojima ostaje vjerna spoju Istre i jazza, a koje sastav sjajnih glazbenika izvodi s radošću muziciranja ostvarenu kroz neomeđenu slobodu izričaja, virtuozno muziciranje, humor i improvizaciju, što je od samih početaka svojstveno svim glazbenicima quarteta.

Tijekom 2023 godine quartet je predstavio repertoar sa novog CD-a pred mnogobrojnom glazbenom javnošću koja je uživala u njihovom razigranom muziciranju na rasprodanim koncertima u Tvornici kulture u Zagrebu, Hrvatskom domu u Splitu i Providurovoj palači u Zadru.

Ulaznice po cijeni od €12 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,85 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa. Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X