Tihomir Pop Asanović u Tvornici kulture

Tihomir Pop Asanović u Tvornici kulture

Jedno od najvećih glazbenih imena na ovim prostorima, Tihomir Pop Asanović, nastupit će u Tvornici kulture. Utemeljitelj domaćeg funka, jedan od najboljih regionalnih klavijaturista i jazz instrumentalista svih vremena svirat će pred zagrebačkom publikom u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine.

Tihomir Pop Asanović svoju je bogatu i za čitav glazbeni svijet značajnu karijeru započeo svirajući orgulje u glazbenoj školi u Skopju. Uskoro je počeo svirati profesionalno po klubovima u Švicarskoj i Njemačkoj, a u Jugoslaviju se vratio početkom sedamdesetih s bendom The Generals te promijenio čitavu glazbenu povijest ovih prostora. Istovremeno je nastupao na brojnim jazz festivalima, a 1973. godine je na turneji s Boškom Petrovićem u Istočnom Berlinu bio proglašen četvrtim najboljim jazz orguljašem u Europi. Uskoro se pridružio grupi Time koja 1972. objavljuje svoj prvi eponimski album. Asanović je tijekom svoje bogate karijere surađivao s brojnim velikim glazbenim imenima i svirao u mnogim bendovima od kojih se, uz Time, ističu September, YU Grupa, Jugoslavenska Pop Selekcija, Pro Arte i Smak.

Prvih 200 ulaznica po early bird cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Nakon što se prvi kontingent ulaznica rasproda, regular cijena ulaznice iznosit će 17 eura.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X