Vomitory, Pentacle, Elusive God i Bohemyst u Vintage Industrialu

Vomitory, Pentacle, Elusive God i Bohemyst u Vintage Industrialu

U nedjelju 3. studenog u Vintage Industrial Bar stiže ekstremna metal karavana koju čine Vomitory, Pentacle, Elusive God i Bohemyst.

BOHEMYST
Za mnoge možda nepoznanica, ali riječ je o češkim veteranima scene. Bend koji je nastao na ruševinama kultnog Avengera. Avenger je ugašen na 25 obljetnicu benda, a onda su nastavili kao Bohemyst, a predvode ih prekaljeni ratnici Honza Kapak i Petr Ramus Mecak (ex Master`s Hammer, ex Maniac Butcher). Bohemian dark metal, možda je i najbolji opis za stil benda. Black/death/doomy metal mračan, pomalo atmosferičan, a na trenutke podsjeća na kasnije radove Roota i Master’s Hammera.

ELUSIVE GOD
Da ova večer ne prođe samo u znaku ekstremnog metala pobrinuti će se domaće zvijezde iz sfere epic doom metala. Bend je nastao 2018. i iza sebe ima već par singlica, jedan EP i jedan studijski album imena “Trapped in a Future Unknown”.Riječ je o jednom od najboljih epic doom bendova ovih prostora (a i šire), koji već pomalo uživa kultni status undergrounda, prije svega zahvaljujući odličnom studijskom materijalu, ali i nastupima poput prošlogodišnjeg na “Doom over Vienna”.Ljubitelji bendova poput Candlemass, Sorcerer i Solitude Aeternus će uživati u ovoj doom ceremoniji, odličnoj svirci i vokalima Elusive T-ja za kojeg bi neki rekli da je izgubljeni, mlađi brat pokojnog Warrela Danea (Nevermore, Sanctuary).

PENTACLE
Death metal umotan u kožu i killere, tako bi opisali njihov stil koji je inspiriran bendovima kao što su Celtic Frost, Slaughter Lord, Possessed, kanadski Slaughter… Sami počeci benda datiraju od davne 1989. i do danas nisu ni milimetra odstupili od svog truerskog pristupa stvaranju ancient death metala. Iako manje poznati od svojih zemljaka (Asphyx, Sinister, Gorefest, Pestilence) Pentacle su se izborili za svoje mjesto na sceni i izgradili jaku bazu obožavatelja. U tijeku karijere izdali su 4 EP-a, gomilu split izdanja i tri studijska albuma. Zadnji “Spectre of the Eight Ropes” izišao je 2019. i nažalost pomalo prošao ispod radara mainstream death metal publike. Album koji ni sekunde ne zaostaje za prethodna dva (koji su već klasici), rifovi i dalje nadahnuti starim junacima, vokali u neku ruku podsjećaju na Vana Drunena (Asphyx) i bubanj koji melje sve pred sobom, nizozemski death metal, sa mudima, šakom u glavu.

VOMITORY
Švedska old school death metal mašina za mljevenje mesa i bend koji ne treba posebno predstavljati. Većini su poznati kao veterani švedske scene i kao jedan od (kvalitetom) najkonstantnijih death metal bendova. Prvi album objavljen je davne 1996. godine, a najproduktivniji period bio im je izmedju 2001. i 2009. godine u kojem objavljuju pet albuma. Na ovoj mini turneji (Beč – Budimpešta- Zagreb) promovirat će svoj posljednji album iz prošle godine “All Heads are Gonna Roll”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X