Wasserdicht i Pardon u Dva osam

Wasserdicht

U petak, 19. 4., u klubu Dva osam sprema se prava punk fešta jer stižu slovenski hardcore punk veterani Wasserdicht koji su nedavno objavili svoj prvi studijski album “Prihajamo v miru”, te makarski punkeri Pardon, čiji prvi studijski album “Dalmatinska rapsodija” izlazi samo tjedan dana ranije, 12. 4. Oba izdanja objavljena su za PDV, a očekuju nas dva žestoka i energična nastupa čije će atmosfera podsjetiti na zlatne dane klupskih punk koncerata.

Osim putem interneta, ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 7 eura se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu, dok će na dan koncerta, na ulazu kluba biti 10 eura.

Wasserdicht su hardcore bend iz Ormoža, koji su s djelovanjem počeli početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon nekoliko promjena, 1993. godine formirao se sastav koji i danas stvara buku: Marko (gitara/vokal), Miha (bubnjevi/vokal), Robi (bas). Jedni od sudionika sad već mitske Noći vještica 1995. godine u Samoboru, diskografski i koncertno najaktivniji bili su u drugoj polovici devedesetih godina, kada im se na vokalu pridružio Dejan. Uskoro nakon Dejanovog odlaska početkom 2000-ih, Robija na basu zamijenio je Andrej. U toj postavi bend je objavio nekoliko izdanja prije nego što su prestali s radom 2005., da bi se 2021. ponovno okupili i započeli sa stvaranjem novog materijala, iz kojeg je nastao album “Prihajamo v miru”.

Nakon dugog traganja i eksperimentiranja u raznim kombinacijama, trojica glazbenika Dario Divković, Tonći Zelić i Vinko Lelas konačno su udružili snage kako bi stvorili nešto autentično i eksplozivno, te je nastao bend Pardon. Sve je počelo kad su bubnjar Dario i basist Tonći pozvali Vinka, s kojim su već dijelili prijateljstvo u lokalnim bendovima, da im se pridruži, prepoznavši u njemu upravo ono što im je nedostajalo; vokal i gitara. Vinko je pristao, dajući svoj pečat i doprinos već spremnom materijalu, koji je brzo sazrio za snimanje. Ubrzo ulaze u studio Tome Miladinovića i snimaju 13 pjesama za debitantski album “Dalmatinska rapsodija”, koji predstavlja energičnu smjesu punka s primjesama rocka, metala i hardcorea, osvježavajući zvuk koji odražava iskrenost i strast trojice glazbenika.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X