ZZ Quartet ft. Adam Nussbaum u Kući umjetnosti Arsen

ZZ Quartet

Prvi glazbenici koji će ove jeseni zasvirati u Kući umjetnosti Arsen su Ratko Zjača, Simone Zanchini, Adam Nussbaum i Martin Gjakonovski koji zajedno čine ZZ Quartet. Vrhunski glazbenici će na svojoj europskoj turneji i promociji sjajnog dvostrukog live albuma “Midnight in Europe” zastati u Šibeniku u nedjelju 9. listopada.

Nagrađivani skladatelj i umjetnik Ratko Zjača, nadaleko poznat kao tehnički napredan gitarist i svestran svirač, pokriva mnoge glazbene žanrove, ali je najpoznatiji po svom radu u modernom jazzu i improvizaciji. Imali smo priliku slušati ga na Tvrđavi Barone 2018. godine, a ovog puta u Arsena stiže s jednim od vodećih harmonikaša na međunarodnoj sceni Simoneom Zanchinijem, legendarnim bubnjarom Adamom Nussbaumom i vrhunskim basistom Martinom Gjakonovskim.

Ova grupa ima jedinstvenu glazbenu viziju koja upija i odražava sve vrste glazbe zadržavajući zavidan individualizam i visoku kvalitetu koja se kreće od tihe intimnosti do žarkog intenziteta. Njihova glazbena raznolikost uključuje jazz, modernu klasiku, svjetsku glazbu i slobodnu improvizaciju. Radili su na originalnim skladbama i stvarali prekrasne i zastrašujuće improvizacije. Njihova glazba briše granice između notirane glazbe i slobodne improvizacije; jedinstveni zvučni krajolici koji nastaju temeljeni su na povijesti, dok pomiču granice moderne improvizirane glazbe.

Glazbenici ZZ quarteta potpisuju ukupno četiri albuma, a najnoviji “Midnight in Europe”, eklektičan je spoj jazza, klasike, folklora, world musica i rocka. Od strukturiranih oblika preko uzvišenih balada i opuštenih razgovora na pozornici, ova sjajna četvorka na albumu govori na bezbroj jezika!

ULAZNICE: 60 kn (7,96€) / 40 kn (5,31€)- bit.ly/ulaznice_zjaca

Dostupne online i na blagajni Arsena te u City Pointu, a članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X