‘Everything Everywhere All At Once’ i ‘Women Talking’ odnijeli glavne nagrade Udruženja scenarista

“Everything Everywhere” dovršio je svoje osvajanje svih glavnih cehovskih nagrada pobjedom koja dolazi nakon trijumfa na PGA, DGA i SAG nagradama.

Women Talking (foto: Michael Gibson/United Artists Releasing)

Izvorni scenarij Daniela Kwana i Daniela Scheinerta za najnagrađivaniji film sezone “Everything Everywhere All At Once” i adaptirani scenarij Sare Polley za “Women Talking” osvojili su glavne nagrade u nedjelju na dodjeli nagrada Udruženja američkih scenarista (WGA).

WGA, koja je podijelila svoje trofeje za najbolje scenariste godine na dvostrukoj ceremoniji u Los Angelesu i New Yorku, također je nagradila “Severance” za najbolju dramsku seriju i novu seriju, te FX-ovu “The Bear” za najbolju humorističnu seriju. HBO-ov “The White Lotus” pobijedio je u kategoriji ograničene serije.

“Everything Everywhere” dovršio je svoje osvajanje svih glavnih cehovskih nagrada pobjedom koja dolazi nakon trijumfa na PGA, DGA i SAG nagradama, kao i u subotu na Spirit Awards. Ima 11 nominacija za Oscara uključujući i onu za najbolji originalni scenarij.

Valja znati da scenariji za filmove “The Banshees of Inisherin” i “Triangle of Sadness” — oba su u igri za originalni scenarij i najbolji film na dodjeli Oscara ove nedjelje — nisu bili prihvatljivi za razmatranje za WGA zbog pravila Udruženja, kao ni za Oscar nominirani adaptirani scenariji “All Quiet on the Western Front” i “Living”. Takva se isključenja događaju svake godine jer filmovi koji ispunjavaju uvjete za WGA moraju biti napisani prema minimalnom osnovnom ugovoru ceha ili prema kolektivnom ugovoru raznih međunarodnih organizacija povezanih s WGA-om.

Ipak, pobjeda filma “Women Talking”, koji je i noć ranije osvojio USC Scripter Award, učvrstila je njegov status favorita za Oscar, gdje je nominiran u kategoriji adaptiranog scenarija s “All Quiet”, “Living”, “Glass Onion: A Knives Out Mystery” i “Top Gun: Maverick”.

Između ostalih, WGA u televizijskim kategorijama osvojili su i “Better Call Saul”, “Hacks” i “Inside Amy Schumer”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X