Exit u Beogradu pokreće novi No Sleep Festival, prvog dana nastupaju Nina Kraviz, Hate Models i Dax J

Nakon što je prošle godine okupio preko 20.000 posjetitelja nultog dana na Exitu, uz nastupe imena kao što su Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple, Rebekah i brojni drugi, ovogodišnji No Sleep Festival održat će se u Beogradu od 16. do 18. studenog.

Nina Kraviz na No Sleep Festivalu

No Sleep osmišlje je kao besani vikend uz neprestani program od 48 sati, na više lokacija u Beogradu, među kojima su Novi Hangar u Luci Beograd, te klubovi Drugstore, 20/44 i razna druga kultna mjesta, nastupit će neki od vodećih izvođača elektronske glazbe, kao i nadolazeće zvijezde uz podršku regionalne scene.

Posle tri povijesna nastupa u finalu Exita, kao i nebrojenih headlinerskih setova na gotovo svim vodećim festivalima svijeta, Nina Kraviz vraća se u Beograd koji odlično pamti po svojim najranijim koracima na svjetskoj sceni i prvim međunarodnim nastupima van rodne Rusije. Nina se vraća u trenutku kad cijela javnost prati svaki njezin korak s dosad nezabilježenom pažnjom, dok njezina nova glazba ove godine neprestano stiže kroz remikse koji pomiču žanrovske granice. Istovremeno, njezina veoma jedinstvena izdavačka kuća “трип” upravo je proslavila svoje 20. izdanje, kompilacijski album sastavljen od najčistijeg acida, industrijskog tehna, pa čak i gabbe. Neumorno skačući od željezničkih stanica do aerodroma, od najvećih pozornica do najmanjih prodavaonica ploča, nastupajući rame uz rame s najvećim zvijezdama među kojima je i sama danas, i gurajući uz sebe neke od najneafirmiranijih talenata, Nina je ostala fundamentalno nezavisna. Nasuprot uvriježenom mišljenju, sve ove godine je aktivna na sceni bez raznih menadžera koji bi joj vodili karijeru i igrali na takozvane “zicere” i umjesto toga okuplja kreativce sa svih strana, pomažući mnogima da zasluženo budu obasjani istim onim svijetlom koje nju danas svuda prati. Uz titulu najboljeg svjetskog DJ-a za 2017. godinu, Nina Kraviz i dalje sa istom strašću čuva izvorni underground duh elektronskog pokreta i krči put novoj generaciji headlinera.

Jedan od takvih je i britansko-berlinski techno heroj Dax J koji je svijet osvojio sa završnim setovima najvećih događaja, zbog čega su ga redom Mixmag, Groove Magazine i DJ Mag proglasili za najboljeg DJ-a nove generacije, a vodeći festivali svrstali u rang udarnih izvođača. Njegovim stopama korača i mladi francuski buntovnik, misterioznog identiteta i upečatljivog pseudonima I Hate Models za kojeg je cijeli svijet saznao zahvajujući furioznim remiksima za Depeche Mode, te cijeloj plejadi singlova koji predvode novi super-uzbudljivi val na svjetskoj elektronskoj sceni.

No Sleep Festival održat će se na više lokacija dok će centralni program biti smješten u industrijskom okruženju Luke Beograd i njezinom novom Hangaru na samoj obali Dunava. Novi Hangar ujedno je i nova točka najvećih elektronskih dešavanja u Beogradu, smještena na svega 1.500 metara od Trga republike, a na ovoj, centralnoj lokaciji No Sleep Festivala, bit će prikazana i najsuvremenija produkcija iz ranga vodećih elektronskih festivala u zatvorenom prostoru. Osim centralnih, No Sleep Festival imat će i brojne dnevne i after partyje te prateće programe kao što su izložbe i radionice, uz glazbenu konferenciju s nekim od najaktualnijih tema na svjetskoj i domaćoj elektronskoj sceni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X