Stotine fanova diljem svijeta rekreiralo videospot Kate Bush za pjesmu ‘Wuthering Heights’

Događaj je bio globalni i u njemu su participirali gradovi poput Sheffielda, San Francisca, Berlina, Sydneya, Dublina i ostalih.

‘The Most Wuthering Heights Day Ever’ manifestacija u Sheffieldu, Engleska (izvor: screenshot Instagram)

Stotine fanova Kate Bush okupilo se prošli tjedan diljem svijeta kako bi, povodom 40. obljetnice Bushinog evergreena, u jedinstvenoj koreografiji rekreirali videospot za spomenutu pjesmu “Wuthering Heights”. Podsjećamo, pjesma je mjesto našla na njenom albumu iz 1978. godine, “The Kick Inside”, a u videospotu Bush na pjesmu pleše u sada već kultnoj crvenoj haljini.

Organizatori su događaj nazvali “The Most Wuthering Heights Day Ever”, a uključivao je stotine ljudi koji u crvenim haljinama koreografski nastoje rekreirati videospot za hit pjesmu Bushove. Pogledajte originalni videospot i kolektivnu imitaciju u videjima ispod.

U razgovoru za BBC, organizatorica događaja u Sheffieldu, Linda Ball, poručila je: “Bio je to nevjerojatan dan. Bilo je mnogo drame i mnogo neočekivanih plesnih poteza. Profesionalni su plesači odradili koreografiju u prvim redovima, a mnogi “hardcore” fanovi svoje su mjesto pronašli u onim posljednjim, ali svejedno su znali te plesne pokrete napamet. Htjeli smo da to bude inkluzivni događaj i na kraju je bio. Bilo je tu muškaraca i žena svih dobi, djece, bilo je fantastično.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X