Stotine fanova diljem svijeta rekreiralo videospot Kate Bush za pjesmu ‘Wuthering Heights’

Događaj je bio globalni i u njemu su participirali gradovi poput Sheffielda, San Francisca, Berlina, Sydneya, Dublina i ostalih.

  • 38
    Shares
‘The Most Wuthering Heights Day Ever’ manifestacija u Sheffieldu, Engleska (izvor: screenshot Instagram)

Stotine fanova Kate Bush okupilo se prošli tjedan diljem svijeta kako bi, povodom 40. obljetnice Bushinog evergreena, u jedinstvenoj koreografiji rekreirali videospot za spomenutu pjesmu “Wuthering Heights”. Podsjećamo, pjesma je mjesto našla na njenom albumu iz 1978. godine, “The Kick Inside”, a u videospotu Bush na pjesmu pleše u sada već kultnoj crvenoj haljini.

Organizatori su događaj nazvali “The Most Wuthering Heights Day Ever”, a uključivao je stotine ljudi koji u crvenim haljinama koreografski nastoje rekreirati videospot za hit pjesmu Bushove. Pogledajte originalni videospot i kolektivnu imitaciju u videjima ispod.

U razgovoru za BBC, organizatorica događaja u Sheffieldu, Linda Ball, poručila je: “Bio je to nevjerojatan dan. Bilo je mnogo drame i mnogo neočekivanih plesnih poteza. Profesionalni su plesači odradili koreografiju u prvim redovima, a mnogi “hardcore” fanovi svoje su mjesto pronašli u onim posljednjim, ali svejedno su znali te plesne pokrete napamet. Htjeli smo da to bude inkluzivni događaj i na kraju je bio. Bilo je tu muškaraca i žena svih dobi, djece, bilo je fantastično.”

  • 38
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X