Facebook greškom blokira vijesti i članke o pandemiji koronavirusa

Iz nekog razloga Facebook vijesti o koronavirusu s provjerenih izvora tretira kao spam.

Mark Zuckerberg (Foto: Wikipedia)

U utorak je više korisnika Facebooka izvijestilo na Twitteru da nisu mogli objavljivati ​​članke iz određenih informativnih mjesta, uključujući Business Insider, BuzzFeed, The Atlantic i Times of Israel. Nije jasno točno što je pošlo po zlu, a Facebook nije odgovorio na zahtjev za komentarom.

Suočavajući se s rastućom pandemijom COVID-19, Facebook je poslao mnoge svoje moderatore sadržaja kući rekavši da će se umjesto toga više oslanjati na automatizirani softver.

Alex Stamos, ogorčeni bivši izvršni direktor Facebooka, za Business Insider nagađa tko je za to kriv: “Izgleda da pravilo protiv spama na FB-u postaje teško”, napisao je na Twitteru. “Facebook je jučer poslao kući moderatore sadržaja koji uglavnom ne mogu raditi (od kuće) zbog obaveza koje je tvrtka preuzela. Možda ćemo vidjeti početak učenja umjetne inteligencije s djelomičnim ljudskom nadzorom.”

Facebook je negirao da je bug povezan s bilo kakvim promjenama radne snage na mjestu moderatora sadržaja.

U tvitu je potpredsjednik integriteta (VP Intergrity) Guy Rosen rekao: “Radimo na tome – ovo je greška u sustavu protiv neželjene pošte, ne tiče se promjena u sektoru radne snage ​​moderatora sadržaja. U tijeku smo ispravljanja i vraćanja natrag tih postova.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X